Velger du byGAVEKORT som årets julegave gir du hele byen i gave, samtidig som du støtter opp om et levende sentrum i en vanskelig tid.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Nyheter

Julegaven til og fra stolte bergensere

Er du usikker på hva årets julegave skal bli? Ønsker du å dele Bergen sentrum med noen du er glad i, eller kjenner du noen som elsker og bruker sentrum flittig allerede? Vi anbefaler Bergen Sentrums byGAVEKORT: den perfekte gaven for alle.

Det nærmer seg jul med stormskritt. Selv om dagens situasjon ikke er helt som vanlig for den tradisjonelle julehandelen, finnes det likevel hundrevis av butikker, restauranter og virksomheter i sentrum som tilbyr trygge løsninger for hvordan du kan bruke byen din. Å gi byGAVEKORT i gave er en slik mulighet.

Markedssjef i Bergen Sentrum AS, Thomas Ottesen, viser til byGAVEKORTET som en gave til både mottaker, og til byen selv, i en tid hvor mange av sentrumsbedriftene har sterkt behov for støtte.

– På mange måter gir man jo hele byen i gave, påpeker han.

– Med byGAVEKORT kan mottaker velge mellom alt fra for eksempel frisør og velvære, til shopping hos hundrevis av mote- og spesialforretninger, til matopplevelser på byens restauranter og kulturelle opplevelser av alle slag. Det kan brukes så mange ganger og på så mange ulike steder som man ønsker, helt til verdien er oppbrukt.

– Kulturtilbudet i Bergen sentrum er unikt, og med byGAVEKORT kan mottaker selv velge hvilken del av mangfoldet de ønsker å oppleve og støtte. Enten de bruker gavekortet til å se et teaterstykke på DNS, se en film på Bergen kino, revy og konserter på byens mange scener, oppleve kunst på KODE eller ta en tur med Beffen så vil alt bidra til at byen lever hver dag hele året, sier Thomas.

Julegaven til og fra stolte bergensere
Galleriet er et av mange steder du kan bruke byGAVEKORT

Slik virker det

byGAVEKORT kan kjøpes i nettbutikken, og sendes direkte til mottaker sammen med en personlig hilsen.

Det kan også kjøpes på Xhibition, Galleriet, i KlosterGarasjens utgang mot Torgallmeningen og hos Sundt. Her finner du automater som tilbyr enkelt kjøp av kortet. Ellers selges byGAVEKORT også over disk hos kiosken Spilleriet i Valkendorfsgaten. Bedrifter som ønsker faktura kan enten bruke nettbutikken, eller ta kontakt direkte for å bestille.

Gavekortet kan lades med et valgfritt beløp fra kr 100 til kr 10.000 og er gyldig i et år. Det er viktig å huske at dersom kortet kjøpes i nettbutikken må man beregne inntil 8 virkedagers leveringstid. Aktiveringskoden sendes til mottaker på valgfri dato.

bergensentrum.no kan du sjekke saldoen på ditt byGAVEKORT.

Julegaven til og fra stolte bergensere
byGAVEKORT kan brukes til et besøk på VilVite og mange andre flotte tilbud og opplevelser i sentrum.

Hvor kan byGAVEKORTET brukes?

byGAVEKORTET er fleksibelt, og kan brukes over hele sentrum på tvers av sentre, bransjer og kjeder. Du får hele sentrums unike mangfold samlet i en gave. Dette betyr at du gir en fleksibel gave som mottaker kan velge å ta i bruk når som helst. Dette gjør byGAVEKORTET til en perfekt gave også for de som holder til utenfor bygrensen. Enten det er studenter som har forlatt redet, familie som kommer langveisfra, eller nære og kjære som ikke vet hva byen kan by på – gavekortet kan benyttes ved neste besøk, og gir en strålende mulighet til en ekstra opplevelse eller handletur i byen.

Eller kanskje du bor et annet sted i landet, og ønsker å gi en fleksibel gave til noen som bor i Bergen? Da kan du benytte nettbutikken som sender gavekort rett til mottaker.

Julegaven til og fra stolte bergensere
byGAVEKORT kan brukes på mange spennende restauranter i sentrum, og mange bedrifter velger byGAVEKORT som løsning for ansatte som skal ha julebord i mindre grupper.

byGAVEKORTET som julebord-løsning under korona

Mange bedrifter velger også i år en alternativ tilnærming til julebord med sine ansatte, og gir heller byGAVEKORT – slik at man selv kan benytte seg av byen når det skulle passe slik. Da kan man velge å dele seg inn i mindre grupper for et bedre måltid, eller ta det som en enkel måte å vise at man setter pris på sine ansatte, og oppmuntre til bruk av sentrum. Å bidra til en enda mer attraktivt og levende by er av stor verdi for næringslivet og innbyggere i hele bergensregionen.

Noen tips

Blant byens mange medlemsbedrifter har vi plukket ut noen tips som vi gjerne anbefaler deg som heldig mottaker eller giver av byGAVEKORT, eller bare som ivrig bruker og støttespiller av sentrum.

Julegaven til og fra stolte bergensere
Konfektgalleriet byr på mange søte fristelser og syndige sjokolader.

Har du vært innom noen av våre mange lokale sentrumsbedrifter i byen? Det finnes mange innovative og kreative unge bergensere som driver for seg selv i hjembyen. Aksdal i Muren drives av to søstre som virkelig kjenner mote. Konfektgalleriet har nylig utvidet sine lokaler og tilbyr nå deilige franske kaker og makroner i tillegg til sine syndige sjokolader. Norwegian Rain har fått internasjonal oppmerksomhet rundt sine regnklær, og har åpnet butikker flere steder i Europa.

Julegaven til og fra stolte bergensere
Colonialen Fetevare er en populær butikk i Strandgaten. Her som mange andre steder i byen kan du bruke byGAVEKORT.

Kjenner du noen som tenker litt ekstra på bærekraft, klima og gjenbruk kan du legge ved en anbefaling til Reindyrka med ditt byGAVEKORT. Og er det god mat, sammen med en ekte og genuin handleopplevelse som gjelder er Colonialen Fetevare stedet å gå. Dersom du foretrekker å sette deg ned med noe godt i glasset eller deilig, kortreist mat kan du sjekke ut en av Bergens mange restauranter som fokuserer på lokale råvarer.

Julegaven til og fra stolte bergensere
Akvariet i Bergen byr på unike opplevelser for store og små - Foto: Thor Håkonsen

Mange ønsker en opplevelse når de besøker sentrum. Selv om vi absolutt vil påstå at byen med dens mange skjulte skatter i smau og gater er en opplevelse i seg selv, kan vi selvsagt også tilby mer tradisjonelle opplevelser gjennom byGAVEKORTET. Akvariet har vært og fortsetter å være en populær attraksjon for både store og små. VilVite senteret er en annen populær opplevelse for barna, og skulle det være en skikkelig sur regnværsdag holder Bergen Kino alltid dørene åpne for de som ønsker noen timer inne i varmen med en god film.

Julegaven til og fra stolte bergensere
Unn noen du er glad i litt velvære med byGAVEKORT.

byGAVEKORT er godt for kropp og sjel

Også for de rent praktiske av oss kan byGAVEKORTET tilby en fin og god løsning for egentid, samtidig som du gir en verdifull gave til byens mange bedrifter som trenger en ekstra piff i disse dager – akkurat som mange av våre innbyggere. Du kan bestille time hos flere av byens optikere, frisørsalonger eller hudpleiesalonger for å fjonges opp til en anledning eller bare for å skjemmes bort litt.

Så hva venter du på? Spander Bergen sentrum på noen du er glad i, og del gleden over den flotte byen vår med alle dens spennende butikker og opplevelser.