Pepperkakebyen
Utstillingen av Pepperkakebyen i Sentralbadet ble åpnet av Pepperkakebyborgermester Marte Mjøs Persen 8. desember. I år er det kun forhåndssalg på nett av et begrenset antall billetter til bestemte tider av hensyn til smittevern.

Besøk Pepperkakebyen 2020 // 8.12.20 – 3.1.2021!

Pepperkakebyen 2020 // Sentralbadet // Teatergaten 37

Takket være at barnehager, skoler, bedrifter og mange tusen privatpersoner har bidratt hver jul helt siden 1991, har vi nok en gang den store gleden av å kunne ønske velkommen til utstillingen av Verdens største og flotteste pepperkakeby i Bergen. Pepperkakebyen 2020 ble åpnet tirsdag 8. desember, tradisjonen tro av Bergens ordfører. Også i 2020 vil du finne Pepperkakebyen i Sentralbadet i Teatergaten 37, midt i Bergen sentrum, like ved Bergen kino.

Av smittevernhensyn må vi gjøre billettsalget til utstillingen annerledes i år:

  1. Du får ikke kjøpt billett i døren i Pepperkakebyen. Det blir kun forhåndssalg av billetter i nettbutikken, slik at alle registreres.
  2. Du må velge dag og tidsrom for når du vil komme på besøk når du kjøper billetten.
  3. Det selges kun et begrenset antall billetter til de ulike tidene.

Vi anbefaler derfor alle om å være tidlig ute med å kjøpe billett på nett. De mest populære dagene og tidene blir raskest utsolgt.

Åpningstider i Pepperkakebyen:

Hverdager kl. 9-21 (også i romjulen)
Lørdager kl. 9-20 (også i romjulen)
Søndager kl. 10-19
Julaften kl. 9-13
1. juledag lukket
2. Juledag kl. 13-18
Nyttårsaften kl. 11-1
Lørdag 2. januar kl. 09-20
Søndag 3. januar kl. 10-19

 

Priser i Pepperkakebyen

OBS: Vi gjør oppmerksom på at alle må kjøpe billett på forhånd, også de som skal ha gratisbillett. Dette er fordi det er begrensning på antall besøkende i utstillingen i de ulike tidene, og fordi alle besøkende skal registreres i tråd med retningslinjene fra myndighetene. Ingen slipper inn uten å ha kjøpt billett på forhånd i år på grunn av korona-restriksjonene.

Gratis adgang hele uken inklusive lørdag og søndag for:
– Alle barn under 2 år (husk å hente ut gratisbillett slik at vi får innhentet nødvendig kontaktinfo)

Gratis adgang mandag-fredag for:
– Alle barn under 12 år (husk å hente ut gratisbillett slik at vi får innhentet nødvendig kontaktinfo)
– Alle som har levert et pepperkakebyggverk til Pepperkakebyen
– Alle voksne som følger barnehagegrupper, skoleklasser (uansett nivå) og dagsentre.

Barn 2-12 år lørdag, søndag, julaften, 2. juledag og nyttårsaften kr. 50,-
Alle barn 2-12 år har gratis adgang alle hverdager. Lørdag, søndag, julaften, 2. juledag og nyttårsaften er billettprisen for barn 2-12 år kr. 50,-.

Ungdom/student kr 100,-
Inngangsbillett for ungdom 12-18 år, skoleelever på grunnskole og videregående, studenter med studentbevis og andre som kan dokumentere at man har svekket inntektsevne er kr. 100,-.

Voksen kr 150,-
Voksenbillett gjelder for personer over 18 år.

Pepperkakebyen er en non profit utstilling til inntekt for gode formål

Bergen Sentrum AS som stiller ut Pepperkakebyen arbeider på non profit basis for at store og små hele året skal ha en attraktiv, trivelig og trygg by. Overskudd fra Pepperkakebyen går til gode formål for barn, blant annet til veldedige organisasjoner som Redd Barna, SOS Barnebyer og Children at Risk Foundation.

Restriksjoner og smittevern

Av smittevernhensyn må alle som vil oppleve utstillingen i Pepperkakebyen 2020, skaffe billett på nett før man kommer på besøk. Det blir også færre billetter enn vanlig, i tråd med til enhver tid gjeldende regler for antall deltakere på offentlige arrangement. Vi anbefaler derfor alle om å være tidlig ute med å kjøpe billett på nett. Kjøper du billett for flere personer, er du ansvarlig for å kunne fremskaffe kontaktinfo til alle i din gruppe ved eventuell smittesporing. Som gjest i Pepperkakebyen er du innforstått med at alle utenfor samme gruppe skal holde minimum 1-meters avstand. Alle må utvise god håndhygiene. Alle oppfordres til å bruke munnbind. Føler du deg syk, vis ansvar og hold deg hjemme. Kjøpte billetter refunderes ikke dersom restriksjoner fra myndighetene gjør at antall besøkende må begrenses til færre enn 50 samtidige besøkende i utstillingen. Dersom slik situasjon oppstår, vil de som først kjøpte billett slippe først inn. De som ikke slipper inn på grunn av nye, oppdaterte restriksjoner, vil få tilbud om å bytte billett i ny billett på annet ledig tidspunkt i årets Pepperkakeby. Ubenyttet billett refunderes dessverre ikke.