Pepperkakebyen
Pepperkakebyen i Sentralbadet er åpen fra 14. november til 31. desember 2020. I år er det kun forhåndssalg på nett av et begrenset antall billetter til bestemte tider av hensyn til smittevern. Kjøp billett i dag for å sikre inngang til ønsket tid.

Besøk Pepperkakebyen 2020 // 14.11 – 31.12.2020!

Pepperkakebyen 2020 // Sentralbadet // Teatergaten 37

Takket være at barnehager, skoler, bedrifter og mange tusen privatpersoner har bidratt hver jul helt siden 1991, har vi nok en gang den store gleden av å kunne ønske velkommen til Verdens største og flotteste pepperkakeby i Bergen. Pepperkakebyen 2020 åpnes lørdag 14. november, tradisjonen tro av Bergens ordfører, og kan oppleves til og med nyttårsaften. Også i 2020 vil du finne Pepperkakebyen i Sentralbadet i Teatergaten 37, midt i Bergen sentrum, like ved Bergen kino.

Av smittevernhensyn må vi gjøre billettsalget annerledes i år:

  1. Du får ikke kjøpt billett i døren i Pepperkakebyen. Det blir kun forhåndssalg av billetter i nettbutikken, slik at alle registreres.
  2. Du må velge dag og tidsrom for når du vil komme på besøk når du kjøper billetten.
  3. Det selges kun et begrenset antall billetter til de ulike tidene.

Vi anbefaler derfor alle om å være tidlig ute med å kjøpe billett på nett. De mest populære dagene og tidene blir raskest utsolgt.

Åpningstider i Pepperkakebyen:

Hverdager kl. 9-21 (også i romjulen)
Lørdager kl. 9-20 (også i romjulen)
Søndager kl. 10-19
Julaften kl. 9-13
1. juledag lukket
2. Juledag kl. 13-18
Nyttårsaften kl. 11-15

Priser i Pepperkakebyen

OBS: Vi gjør oppmerksom på at alle må kjøpe billett på forhånd, også de som skal ha gratisbillett. Dette er fordi det er begrensning på antall besøkende i de ulike tidene, og fordi alle besøkende skal registreres i tråd med retningslinjene fra myndighetene. Ingen slipper inn uten å ha kjøpt billett på forhånd i år på grunn av korona-restriksjonene.

Gratis adgang hele uken inklusive lørdag og søndag for:
– Alle barn under 2 år (husk å hente ut gratisbillett slik at vi får innhentet nødvendig kontaktinfo)

Gratis adgang mandag-fredag for:
– Alle barn under 12 år (husk å hente ut gratisbillett slik at vi får innhentet nødvendig kontaktinfo)
– Alle som har levert et pepperkakebyggverk til Pepperkakebyen
– Alle voksne som følger barnehagegrupper, skoleklasser (uansett nivå) og dagsentre.

Barn 2-12 år lørdag, søndag, julaften, 2. juledag og nyttårsaften kr. 50,-
Alle barn 2-12 år har gratis adgang alle hverdager. Lørdag, søndag, julaften, 2. juledag og nyttårsaften er billettprisen for barn 2-12 år kr. 50,-.

Ungdom/student kr 100,-
Inngangsbillett for ungdom 12-18 år, skoleelever på grunnskole og videregående, studenter med studentbevis og andre som kan dokumentere at man har svekket inntektsevne er kr. 100,-.

Voksen kr 150,-
Voksenbillett gjelder for personer over 18 år.

Til dere som vil bidra til å skape Pepperkakebyen 2020:

Gratis pepperkakedeig, gratis levering og gratis henting i perioden 16. – 31. oktober

Takket være hjelp fra Rema 1000 kan vi i år også tilby gratis pepperkakedeig til alle som vil bidra med et pepperkakebyggverk, og takket være Seniorene kan vi også tilby gratis levering av deig og gratis henting av pepperkakebyggverk hvis du har problemer med å komme til og fra Sentralbadet for å hente og levere i perioden 16.-31. oktober. Levering og henting kan bestilles enten på mail til bergen@seniorene.no eller ved å ringe Per Christiansen, tlf. 46441038. Hvis du kan hente pepperkakedeig og levere pepperkakebyggverk selv, så setter vi stor pris på det. Du vil da få nærmere informasjon ved oppmøte i Pepperkakebyen, Sentralbadet, Teatergaten 37.

Pepperkakebyen er et non profit arrangement til inntekt for gode formål

Bergen Sentrum AS som arrangerer Pepperkakebyen arbeider på non profit basis for at store og små hele året skal ha en attraktiv, trivelig og trygg by. Overskudd fra Pepperkakebyen går til gode formål for barn, blant annet til veldedige organisasjoner som Redd Barna, SOS Barnebyer og Children at Risk Foundation.

Restriksjoner

Av smittevernhensyn må alle som vil oppleve Pepperkakebyen 2020, skaffe billett på nett før man kommer på besøk. Det blir også færre billetter enn vanlig. Vi anbefaler derfor alle om å være tidlig ute med å kjøpe billett på nett. Kjøper du billett for flere personer, er du ansvarlig for å kunne fremskaffe kontaktinfo til alle i din gruppe ved eventuell smittesporing. Som gjest i Pepperkakebyen er du innforstått med at alle utenfor samme gruppe skal holde minimum 1-meters avstand. Alle må utvise god håndhygiene. Føler du deg syk, vis ansvar og hold deg hjemme. Kjøpte billetter refunderes ikke dersom restriksjoner fra myndighetene gjør at antall besøkende må begrenses til færre enn 200 samtidige besøkende i utstillingen. Dersom slik situasjon oppstår, vil de som først kjøpte billett slippe først inn. De som ikke slipper inn på grunn av nye, oppdaterte restriksjoner, vil få tilbud om å bytte billett i ny billett på annet ledig tidspunkt i årets Pepperkakeby. Ubenyttet billett refunderes dessverre ikke.