gift_img
BELIGGENHET
Gatenavn: Nordnesbakken 4
ÅPNINGSTIDER

1. Sep – 30. April: 10.00-18.00
1. Mai – 30. Aug: 09.00-18.00

Det skjer alltid noe på Akvariet!

Å besøke Akvariet i Bergen er som å dra på ferie i tropiske strøk, vandre i fjæra og dykke helt ned til bunnen av havet – alt på en dag!

Det skal godt gjøres å oppleve hele Akvariet på ett besøk. Her fins mer enn 60 akvarier, og alle er helt forskjellige. Bli med på fôringer, eller opplev sjøløvepresentasjonen. Styr Statsraad Lemkuhl med VR-briller, bli med på ForskerFredag, eller se om du finner Nemo i undervannstunnelen! Det skjer alltid noe på Akvariet.

Opplev

På Akvariet kommer du tett på dyrene som du tidligere kun har sett på skjermen. Bli kjent med søte pingviner og rampete otere. Kikk på sjøløvene som tar krumspring under vann, og studer krabber og sjøstjerner på nært hold, akkurat som i strandkanten.

Oppdag

Bli med ned i Betongjungelen, og oppdag en mystisk verden full av reptiler, øgler, edderkopper og slanger fra alle verdenshjørner. Kanskje har du flaks og får et glimt av krokodillene der nede? Hva med tarantellaen, får du øye på den? Bli med når øglene mates, eller kikk deg rundt på egen hånd.

Lær

Velkommen til en opplevelse som er like gøy og spennende som den er lærerik. Samtidig som du blir kjent med de rareste fisker og dyr, forstår du også hvordan vi tar bedre vare på naturen, og alle skapningene som bor her på jorden sammen med oss. En miks av lek og kunnskap. Vi kaller det LæreLyst.

Nyt

Akvariet har en rekke steder hvor man kan roe ned. Ta en tur til kinosalen og se en film. Besøk Spiseriet og nyt et godt måltid. Lekeplassen på taket er alltid åpen for en pause i frisk luft eller du kan roe ned med pingviner i sidesynet.

Spiseriet Akvariet (restaurant og mattorg):

Spiseriet Akvariet byr på storslåtte smaksopplevelser, laget av kvalitetsråvarer fra lokale trakter. Menyen på Akvariet aldri helt lik, men varierer i takt med årstider og sesonger. Vi har også kjappe alternativer for deg som er på farten.

 

Akvariet-butikken:

Akvariet-butikken er full av gaver og leker for store og små. Her finner du suvenirer, lekefigurer, rare bøker og spennende spill. Husk å sikre deg et sjeldent eksemplar av den hemmelige diktboken «Pingviner, sure mandariner og søte miner». Den ble funnet gjemt under pingvindammen i Bergen, og oversatt fra pingvinsk til norsk!

Butikken er åpen alle dager i uken, og du trenger ikke inngangsbillett for å handle her.

Du kan også besøke nettbutikken vår: akvariet.no/butikk

 

Greit å vite

  • Akvariet er åpent hver dag i uken, kun stengt 17. mai, julaften, 1. juledag og Nyttårsaften.
  • Akvariet ligger kun en 15 minutters spasertur fra Torgalmenningen. Vil du heller la beina hvile, kan du ta buss nr. 11.
  • Du kan bli med på fôring og andre morsomme aktiviteter hver time.

Sjekk programmet her!