Typisk Bergen: Ordfører Marte Mjøs Persen og vinner av Jubileumsby-fotokonkurransen med tema "Typisk Bergen", Svein Ådnevik. Foto: Amatørkulturrådet i Bergen

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Nyheter

Skansen er typisk Bergen

Jubileumsby-fotokonkurransen har kåret en ny vinner og igjen var det mange som sendte inn bilder med tema: «Typisk Bergen». Juryen måtte ta en ekstra avstemningsrunde blant de ti finalistene, og til slutt landet de på bildet til Svein Ådnevik fra Olsvik.

– Et nydelig bilde av vannspeilet på Skansen! Jeg husker godt hvordan jeg som politiker i Bystyret kjempet for at vi skulle lage en løsning for å beholde Skansedammen, når parkeringsanlegget under ble bygget, sier ordfører Marte Mjøs Persen, som har ledet juryens arbeid. Hun fikk også gleden av å overrekke premien – et byGAVEKORT på 950 kroner – til en glad vinner.

Skansen er typisk Bergen
Vinnerbildet i fotokonkurransen med tema "Typisk Bergen": Blinkskudd på tur. Foto: Svein Ådnevik

Svein Ådnevik er nylig blitt pensjonist, ivrig amatørfotograf og forteller at bildet ble tatt på tur.
– Jeg var på vei til Fløien og bestemte meg for å gå opp via Skansen. En nydelig dag, helt vindstille og der oppdaget jeg motivet med vannspeilingen av bergenshusene.

Eksklusivt postkort

Vinnerbildet er allerede trykket som postkort i 950 eksklusive eksemplarer. Postkortene er nummerert, og en fin suvenir fra byens 950 års jubileum i 2020. De er til salgs hos Turistinformasjonen på Fisketorget. I løpet av 2020 skal de utgis fire Jubileumsby-postkort.

Jubileumsby-fotokonkurransen fortsetter

Jubileumsby-fotokonkurransen siste og 4. delkonkurranse er allerede i gang med nytt tema: «Regnbyen Bergen» i oktober og november.