Foto: Petter Tran
Nyheter

Bergen Sjømatfestival – en hel uke med unike sjømatopplevelser

Fra mandag 12. til søndag 18. februar arrangeres Bergen Sjømatfestival. Over 20 bergensrestauranter byr på fantastiske sjømatmenyer og arrangement laget på sesongens aller beste ingredienser. Som publikummer kan du glede deg til spennende sjømatkurs, gøye konkurranser, sjømatquiz og en livlig fiskeauksjon, der du kan gjøre et skikkelig røverkjøp.

Sjømat på festivalrestaurantene 

Bergensrestaurantene er hovedscenen for festivalen og kjøkkenteamene har virkelig brettet opp ermene for å gi deg et sjømatshow du sent vil glemme. Allerede tirsdag 13. februar kan du kombinere sjømat og vinterbad på Fløyen. På Fjellskål får du «en smak av Mirabelle» med stjernekokk Ørjan Johannessen fredag 16. februar og i Frescohallen benytter de anledningen til å åpne det nye sjømatkonseptet Fresquito. 

 

Hele Bergen er spekket med gode matopplevelser. Her kan du se hele programmet som er laget spesielt for å feire sesongens beste smaker:

Sjømataktiviteter for hele familien

Gjennom hele festivalen kan små og store delta på sjømatquiz i Mathallen på Fisketorget. Her kan dere lære mer om sjømat og konkurrere om å vinne flotte premier. 

Lørdag 17. februar er den store publikumsdagen under Sjømatfestivalen og da blir det kokkeshow, Barnas Smakslab og sushiverksted. Det blir taresmaking med Norwegian Seaweed og du kan lage din egen smoothie med grønt fra havet. Kl 15 blir det en livlig fiskeauksjon til inntekt for en god sak. 

Konkurranser for publikum 

Bergen Sjømatfestival – en hel uke med unike sjømatopplevelser
Foto: Petter Tran

Lørdagen blir det også avholdt to nervepirrende konkurranser for de voksne i Mathallen. Hos Fjellskål kan du konkurrere om å bli Bergensmester i østersåpning og Vestlandsmester i rekepilling. Klarer du å vippe regjerende mestere av tronen? I tillegg til heder, ære og et flott diplom, stikker vinneren av med et gavekort på restaurant på 2.000 kroner. Du kan lese mer om konkurransene og melde deg på her: https://bergensjomatfestival.no/konkurranser-under-bergen-sjomatfestival/ 

 

Bli en bedre kokk selv

På de eksklusive kursene under Bergen Sjømatfestival kan du selv lære av de beste. På restaurant Astra kan du ta Ceviche Masterclass med Per Kringstad eller få fisk og fileteringsdemo der du lærer å bruke hele fisken og gode tilberedningstips. 

På Bien Basar kan du lære deg å lage den ikoniske bergensklassikeren persetorsk av selveste «persetorskens far» Gard Haugland. 

Hvem blir verdensmester i Prinsefisk? 

Onsdag 14. februar, på selveste valentindagen, møtes en rekke av byens kokker til den prestisjefylte konkurransen VM i prinsefisk. Prinsefisk er mat for kongelige og det sies at retten ble servert for første gang da Kronprins Carl besøkte Bergen i 1856. Nå inviterer vi byens kokker til å lage sin egen vri på den klassiske retten.  

Rettene skal vurderes av et kunnskapsrikt panel bestående av juryleder og mesterkokk Hanne Frosta, ordfører Marit Warncke, restaurantanmelder i Bergens Tidende Tore Sevheim og Trym Eidem Gundersen i Norges Sjømatråd. Med i juryen er også Tilde (12 år) som ble vinneren av Godfisk-familien 2023. Sammen skal de kåre den beste oppskriften og avgjøre hvem som kan smykke seg med tittelen «verdensmester i prinsefisk».  

 

For hele programmet og mer informasjon om menyer, kurs og påmelding kan du besøke: https://bergensjomatfestival.no/