gift_img
BELIGGENHET
Gatenavn: Bryggestredet 2, Bryggen
ÅPNINGSTIDER

Mandag til lørdag
Kl. 11:00 til kl. 21:30

Bryggen Tracteursted: En reise gjennom tid og smak

En historisk perle ved havnen

Velkommen til Bryggen Tracteursted, et unikt serveringssted med en rik historie og en atmosfære som tar deg tilbake til 1700-tallet. Her kan du nyte ekte matopplevelser basert på lokale råvarer, samtidig som du lærer om Bergens lange handelshistorie med tørrfisk. Med sommeren nærmer vi oss åpningen av den nydelige bakgården, som tilbyr enda mer plass til å slappe av og nyte de små delikate rettene. Dette er en liten skjult perle som må oppleves!

Småretter med lokale spesialiteter

Bryggen Tracteursted byr på en sosial og smakfull matopplevelse med småretter inspirert av det norske kjøkken og lokale spesialiteter. Vi har tatt frem kjente og glemte smaker og kombinert dem med riktig tilbehør for å skape en unik serveringsopplevelse. Tørrfisken, som har vært en viktig del av Bergens historie, har også en sentral plass på menyen. Videre finner du våre utradisjonelle varianter av en rekke norske klassikere, som på ingen måte krangler med ganen.

Bergens mest historiske serveringslokale?

Bryggen i Bergen ble etablert som et Hanseatisk kontor rundt 1360 og var dominert av tyskerne i over 400 år. Eksport av tørrfisk og import av korn var hovedgrunnlaget for deres virksomhet. Schøtstuene, som var felles samlingssteder for hanseater, forsvant i branner mot slutten av 1400-tallet og utover i 1500-tallet. I dag er det fire igjen av dem, hvorav Svensgårdens Schøtstue er fredet og den eneste som fortsatt står på sin opprinnelige plass. I dag er Svensgårdens Schøtstue og Ildhuset, som representerer Schøtstuens kjøkken, en del av Bryggen Tracteursted. I dag møter du intim restaurant med et moderne kjøkken inspirert av Bergensk og Hanseatisk matkultur. Her kan man igjen nyte et festmåltid, på historisk grunn!

Vi gjør vårt, for at du skal ha det best

Hos oss kan du senke skuldrene og nyte i avslappede omgivelser, du trenger ikke ta på pen-tøyet for å komme innom hos oss. Vi tilbyr veganske retter og tilpasser vår mat etter beste evne om du skulle ønske. Vi arrangerer gjerne ditt private eller bedrifts arrangement! Her vil dere få en fullspekket opplevelse med historiefortelling, introduksjon av fantastisk spisekart, og generelt ypperlig service fra smilende ansatte. Vi er også stolte av å være miljøfyrtårn-sertifisert, samt en del av «de historiske» og «smak av kysten».

Sjekk gjerne ut vår sosiale kanaler:

NettsideFacebook Instagram