gift_img
BELIGGENHET
Gatenavn: Bryggen 11
ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 11.00 – 23.30 Fredag – Lørdag 11.00 – 24.00 Søndag 13.00 – 23.30

Bryggeloftet & Stuene er en tradisjonsrik bergensk restaurant, med et særpreget miljø som har tiltrukket seg mange stamgjester. Stedet har en meget rikholdig og varierende meny med bl.a. mange fiske- og viltretter basert på tradisjoner i det norske kjøkken. Hver torsdag ettermiddag (utenom i ferietiden), er det «Saltkjøtt & Raspeballer» som er dagens meny på Bryggen. Gjennom årtier har dette blitt en klassiker og er en hyggelig adspredelse for mange av byens innbyggere.

Husets Lutefisklag er også blitt en tradisjon for svært mange, og intet er hyggeligere enn når gjestene takker for seg med å bestille bord til neste Lutefisklag. Om det være seg bordbestilling, informasjon om vår à la carte meny eller menyforslag til en spesiell anledning, setter vi pris på en telefon fra deg.

Restauranten Bryggeloftet & Stuene har sine røtter tilbake til 1910, da eiendommen Bryggen 11 i Bergen ble bygget. Den gang var restauranten i 1. etasje en del av datidens hospits på Bryggen. Helt fra starten har stedet vært drevet av samme familie. Bryggestuen i 1. etasje, med en kapasitet på ca. 90 gjester, ble etter hvert et meget godt besøkt spisested. Våre gjester preges naturlig nok av bergensere, men beliggenheten har nok gjort sitt til at så mange tilreisende alltid har funnet veien til Bryggestuen. Den økende turiststrømmen til Bryggen og Bergen har medført at turister nå utgjør en stor andel av våre gjester i sommersesongen.

På 70 tallet ble restauranten utvidet til også å omfatte 2. etasje – og Bryggeloftet var etablert. Gjestene syntes å trives med et spisested med utsikt mot Vågen og deler av Fisketorget. I 1999 gjennomgikk Bryggeloftet en ytterligere utvidelse, og kan i dag ta imot ca. 185 gjester. Interiørløsningen med inndeling i små og store rom gjør Bryggeloftet også til et populært sted for selskaper, det være seg Firmatilstelninger, Lutefisklag eller Konfirmasjoner.

BRANSJE

Servering