Morten Dahl Sebjørnsen er ansatt som prosjektleder i Bergen Sentrum AS.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Nyheter

Morten Dahl Sebjørnsen til Bergen Sentrum AS

Morten Dahl Sebjørnsen er ansatt som ny prosjektleder i Bergen Sentrum AS. Han vil ha ansvar for arrangementer i sentrum, og mellom annet overta stafettpinnen som prosjektleder for Bergen Julemarked.

– Det blir en stor ressurs for oss å ha Morten med på laget, sier Steinar Kristoffersen, daglig leder i Bergen Sentrum AS. Han tror den tidligere prosjektlederen for Tall Ships Races kommer til å gjøre en god jobb med både Julemarkedet og andre arrangement som kommer i årene fremover.

Morten Dahl Sebjørnsen til Bergen Sentrum AS
Morten Dahl Sebjørnsen var prosjektleder for The Tall Ships´ Races i Bergen 2019.

Kjuagutt med hjertet i byen

– Vi vet fra erfaring omkring i Bergen hva Morten kan, og det gjør seg med en ekte bergenser i denne jobben, sier han, og refererer til at Morten er født og oppvokst på Nordnes. Etter noen år i Edinburgh på universitetet der han studerte økonomi, var han sikker på at byen er Bergen for den selverklærte kjuagutten.

– Jeg gikk i buekorps, løp rundt på Nordnes og lekte gjemsel i Bergens smau som liten – så ja, jeg ser på meg selv som en ekte kjuagutt, ler han.

– Nå har jeg selv familie og barn på Nordnes, så jeg har nok grodd fast til røttene mine. Det er her jeg hører til, og jeg tror at den sterke tilknytningen til byen er noe av det viktigste jeg kan bidra med i jobben.

 

Ser fremover

For Morten er dette en overgang som er naturlig, og han gleder seg til å kunne bidra enda mer positivt til liv og røre i sentrum. Kanskje spesielt etter det som har vært et noe vanskelig år på grunn av korona-situasjonen. Han opplever at nå som alle har sett og opplevd sårbarheten rundt både små og store arrangement i en slik tid, kan man se fremover og jobbe fra et nytt ståsted, og få til noe enda bedre.

– Jeg er takknemlig for sjansen til å bli med på noe som Julemarkedet, som er blitt en stor og viktig tradisjon for Bergen. Det så vi tydelig da det ikke kunne avholdes, hvilket engasjement en slik feiring bringer til byen. Det er et viktig arrangement som er med på å bringe lys og glede til den mørkeste tiden på året.

 

Morten Dahl Sebjørnsen til Bergen Sentrum AS
Bergen Julemarked på Festplassen startet opp i 2017, og er blitt Vestlandets største årlige arrangement.

Vestlandets største

– Bergen Julemarked er Vestlandets største årlige arrangement, med over 500 000 besøkende, og det blir en fornøyelse å se hva Morten skal gjøre med det, sier Thomas Ottesen, markedssjef i Bergen Sentrum AS og som frem til nå har vært hovedansvarlig for Julemarkedet.

– For meg er det en glede å levere stafettpinnen videre og kunne fokusere enda sterkere på andre prosjekter som løfter medlemsbedriftene i Bergen Sentrum AS. Jeg vil fortsette å ha en hånd med i laget, og vil være ansvarlig for booking av utstillere og jobbe med markedskonseptet. Men Morten skal få kose seg med utvikle markedet videre. Han har erfaringen og en spisskompetanse mot akkurat slike prosjekt som ikke kan sidestilles, avslutter han.

 

Morten Dahl Sebjørnsen til Bergen Sentrum AS
Morten Dahl Sebjørnsen går inn som prosjektleder i Bergen Sentrum AS med hovedansvar for Bergen Julemarked.

En stor og krevende jobb

For året 2021 kan Morten avsløre at fokuset blir på gjennomføring av et marked i samme klasse som det har vært i tidligere år. Han ønsker å fordype seg i prosjektet og lære, slik at han i kommende år kan videreutvikle og forbedre det som til nå har vært en rungende suksess.

– Det er klart at å planlegge større prosjekter slik som Bergen Julemarked krever mye, og det er viktig å starte tidlig. Vi vet ikke hvordan dette året blir, men jeg er positivt innstilt til at vi skal kunne gjennomføre arrangementer i år, og da må vi være klare for å bringe folk sammen igjen på best mulig måte, sier han, og innrømmer at oppdraget kommer med et visst press for gjennomføring. Men det er positivt, og viser hvor viktig Julemarkedet er for bergenserne.

– Markedet er som Thomas påpeker viktig for hele vestlandsregionen, og som prosjektleder håper jeg å kunne bidra til å trekke enda flere fra regionen til både Julemarkedet og byen ellers. Et mangfoldig tilbud innen både aktiviteter og arrangement er viktig for både Vestlandet og Bergen sentrum, og er noe jeg brenner svært sterkt for.

 

Byens ildsjeler

Morten refererer til suksesshistorier fra Bergen, som Skostredets reise fra vanlig smau med behov for kjærlighet, til en av byens mest attraktive gater med flust av tilbud. Han tror flere områder har behov for den samme kjærligheten, og attribuerer suksessen til ildsjelene som har drevet frem Skostredet.

– Vi er helt avhengige av ildsjeler og småbedriftene, slik at vi kan få frem enda flere slike skjulte skatter, og avle enda mer aktivitet og liv i byens smau og gater.

For å klare dette, planlegger Morten å bruke sin lange erfaring som prosjektleder, sammen med sitt nære kjennskap til byen og mange kontakter i bransjen. Han trives med å knytte sammen grupper på tvers av politikk, næringsliv og organisasjoner, og tror styrken hans som prosjektleder ligger i evnen til å tilrettelegge og respektere ethvert ledd i kabalen.

– Holdning er viktig, sier han. Alle involverte skal ha gode opplevelser, og føle at de får noe igjen for sitt bidrag – uansett om det er besøkende, utstillere eller folk som jobber bak scenen. Dersom det fungerer så har man en stolthetsfølelse, og der ligger suksessen, tror Morten.

 

Morten Dahl Sebjørnsen til Bergen Sentrum AS
Havrommet i Skur 15 på Munkebryggen er et av mange prosjekter Morten er involvert i.

Havrommet – et sted for kultur

Morten har flere baller i luften, og prosjekter som kommer utenom den nye jobben i Bergen Sentrum AS. Etter endt arbeid med Tall Ships Races i 2019, har han bidratt i oppstarten av Havrommet – et prosjekt på Skur 15 på Munkebryggen som er “en møteplass for kultur, kunnskap og aktivitet.” Her fungerer Morten som koordinator, og definerer det hele som sitt eget ildsjels-bidrag. Formålet med dette prosjektet er å skape aktivitet i et område av byen som er litt glemt – inspirert av hva som er oppnådd i Skostredet.