Pepperkakebyen i Bergen.

OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Nyheter

Bli med på årets største og viktigste bakedugnad

Bli med, så lager vi Pepperkakebyen sammen! Nok en gang har vi den store gleden av å kunne invitere deg og alle andre til årets største og viktigste bakedugnad til inntekt for gode formål.

VI BLIR VELDIG GLADE HVIS DU VIL DELE DENNE INVITASJONEN TIL ALLE om å hjelpe til med å lage verdens største Pepperkakeby til inntekt for gode formål. Tusen takk!

Bli med, så lager vi Pepperkakebyen sammen!

Nok en gang har vi den store gleden av å kunne invitere deg og alle andre til årets største og viktigste bakedugnad til inntekt for gode formål.

DET BLIR IKKE NOEN PEPPERKAKEBY HVIS IKKE barn, ungdom, voksne, barnehager, skoler, familier, nabolag, vennegjenger, bedrifter, lag og organisasjoner bidrar, men heldigvis:

Takket være dere har Pepperkakebyen helt siden starten i 1991 både bidratt til en fin opplevelse for små og store, men også til at mange millioner kroner er blitt overført blant annet til Redd Barna, SOS Barnebyer, Children At Risk Foundation og Hjertefondet.

Dette er mulig fordi arrangøren av Pepperkakebyen, Bergen Sentrum AS, er en non profit allmennyttig organisasjon som utelukkende jobber til felles beste. Dette sikrer at eventuelt overskudd kan gis til gode formål. Derfor er det også så viktig og verdifullt at du og alle andre kan bidra. Så bli med! Med et pepperkakebyggverk eller på andre måter.

Du kan hjelpe til på flere måter

1) Du kan vippse et støttebeløp, søk opp “Pepperkakebyen”

2) Bedrifter og andre kan også bidra med byggematerialer
eller andre ting som Pepperkakebyen trenger.

3) Du kan hjelpe til som frivillig.
Vi trenger hjelp til alt mulig, blant annet kjøring/henting, vakthold, rydding mv. Kanskje du kan hente et pepperkakebyggverk i en barnehage eller hos noen som har problemer med å komme til Sentralbadet? Eller kanskje du kan passe på at folk som vil besøke Pepperkakebyen holder avstand?

Send en melding fra Pepperkakebyens facebookside eller en mail til pepperkakebyen@bergensentrum.no hvis du kan tenke deg å være frivillig.

4) du kan lage et eller gjerne flere pepperkakebyggverk som du kan levere i Pepperkakebyen i perioden 16. oktober- 1. november.

Du kan lage akkurat det du vil, og som er mulig å trylle frem av pepperkakedeig. Siden Bergen er 950 år i år, håper vi at mange også vil la seg inspirere av byggverk som finnes i Bergen.

5) Kom på besøk fra 14. november.

Gratisbillett og diplom

Alle som bidrar får gratisbillett og diplom.

Her kan du lese BAs artikkel om Pepperkakebyen.

Innleveringsfrister

Alle slags pepperkakebyggverk kan leveres i Sentralbadet fra og med fredag 16. oktober til og med søndag 1. november, alle dager mellom kl. 9 og 19.

Du må ikke melde deg på for å levere pepperkakebyggverk, bare kom! Vi vil sørge for forsvarlige rammer mht. koronarestriksjoner både ved levering og senere når folk skal kunne besøke Pepperkakebyen, f.o.m. 14. november.

Noen gode tips

Ikke bygg for stort! Lag heller flere mindre byggverk enn ett kjempestort. Bygg solid. Stiv gjerne av med papp el.l. på innsiden. Stek gjerne litt lenger enn det som står i oppskriften. Husk at bygg ikke skal ha gulv slik at vi kan putte lys i byggene. Husk åpninger så lyset kan slippe ut.

Tusen takk for at du vil bidra!