Blomster slår aldri feil som gave til en du er glad i.
Opplevelser

Slik gleder du mor på morsdagen!

Her er noen gavetips og aktivitetsideer for å hjelpe deg med å feire morsdagen på en spesiell måte søndag 11. februar 2024.

Trodde du at det var næringslivet som fant opp morsdagen? Det var det ikke. Den kommer fra USA. 12. mai 1908 ble den første morsdagen, Memorial Mothers Day Meeting, feiret i en metodistkirke. Det var Anna Marie Jarvis ville hedre sin mor Ann Maria Reeves Jarvis for hennes innsats for soldater under den amerikanske borgerkrigen. I Norge ble den første morsdagen også feiret i en metodistkirke, og hold deg fast – i Bergen! Datoen var 9. februar 1919.

Nok fridager i mai

Deretter fikk Dorothea Margrethe Schjoldager og Karen Platou gjennomslag for at morsdag i hele Norge skulle bli lagt til andre søndag i februar, trolig fordi vi i Norge allerede har mange fest- og fridager i mai. De samarbeidet med ideelle organisasjoner, massemedia og næringslivet. Så det var ikke bare næringslivet altså. Uansett! Dagen blir satt pris på av særdeles mange mødre. Så enten du feirer din egen mor, bestemor, svigermor eller en annen spesiell kvinne i livet ditt, er det mange måter å gjøre dagen uforglemmelig på.

Her er noen gavetips og aktivitetsideer for å hjelpe deg med å feire morsdagen på en spesiell måte søndag 11.februar.

1. Kos på kafé

Feir morsdag med en hyggelig kafétur i Bergen sentrum. Utforsk de mange koselige kafeene og bakeriene, og nyt gode smaker og varm atmosfære sammen med mamma. Hva med en søt variant hos Donutbakeren i C. Sundts gate 26? De har søndagsåpent fra 12.00 til 20.00.

2. Hjertelige blomster

Blomster er en flott gave til mor, og du kan finne et vakkert utvalg hos Nygaards eftf. Toneblomst og Solstrand Blomster & Interiør i Bergen sentrum. Disse blomsterbutikkene tilbyr vakre blomsterarrangementer som vil glede mor og vise henne hvor mye du setter pris på henne. Vil du gjøre det ekstra spesielt? Bestill en fin variant, som et hjerte, eller utfordre dekoratøren til å skape noe unikt. Det legger til en personlig touch som viser hvor mye du bryr deg.

3. Ut på blåtur

En søndagstur på for eksempel Fløyen er ikke bare en flott måte å tilbringe tid sammen med mor, men det gir også en mulighet til å komme seg ut i naturen og nyte den friske luften og den vakre naturen som Bergen har å by på. Be mor kle seg godt, kanskje har dere til og med en varm gave på lur? Holzweiler, Mrs Capone og Vero Moda har mye fint innen strikk.  Så tar dere med en god sekk med niste med små overraskelser, handle inn det du trenger på Meny eller Lerøy Mat eller bak noe selv.

Slik gleder du mor på morsdagen!
Et mamma-smykke fra Bjørklund er en fin og personlig gave.

4. Mamma rundt halsen

Hvis du ønsker å gi mor en ekstra spesiell gave, kan et smykke fra Bjørklund være det perfekte valget. Med sitt brede utvalg av vakre smykker, kan du finne noe som passer til hennes unike stil og personlighet. Enten det er et elegant halskjede, en ring eller et sett med vakre øredobber, vil et smykke være en symbolsk og tidløs gave som hun vil sette stor pris på. Du har gjerne hengt rundt halsen hennes i mange år, nå kan hun få et vakkert mamma-smykke å ha der i stedet!

5. Spa deg ned i tide

De aller fleste vil sette pris på egentid. Gi mor litt velvære og avslapning med et gavekort til en spa-opplevelse. I Bergen sentrum kan du vurdere alternativer som Amber Spa eller Annes Beauty for en virkelig avslappende opplevelse. Dersom en full spabehandling er utenfor budsjettet, kan du likevel skjemme bort mor med egenpleie hjemme. Ta en tur til parfymebutikkene og finn produkter som gir henne den samme luksuriøse følelsen, for eksempel Rituals eller Kicks.

6. Alt på ett brett

Hjelp mor med å friske opp kjøkkenet, verktøyboden, garasjen, stua eller hvor hun liker å tilbringe tiden. En kokebokholder eller et praktisk verktøysett kan være perfekt for å gjøre hverdagen hennes litt enklere og mer inspirerende. Her vil Kitch’n være et godt alternativ til å finne gavene du leter etter. Her kan du også  kjøpe et flott serveringsbrett for å levere frokost på sengen! Clas Ohlson Galleriet eller i Strømgaten 8 har også flere avdelinger som kan være kjekke steder å finne noe i alle disse kategoriene.

Slik gleder du mor på morsdagen!

7. Aktiviteter hjemme

Dersom du ønsker å gjøre noe koselig hjemme, kan aktiviteter som perling eller maling være en flott gaveide. Ta turen innom Panduro eller Søstrene Grene for å finne alt du trenger til en kreativ dag hjemme. Du kan også overraske mor med en hjemmelaget gave eller en morsom pusleaktivitet. Å få et håndskrevet kort der du forteller alt det du setter pris på med mor, kan varme vel så mye som et kashmirskjerf. Sjekk ut bokhandlere som Norli og Ark for ekstra fint papir og konvolutter.

8. Vær energisk hos VilVite

VilVite-senteret har åpnet en helt ny utstilling, som kan være gøy for hele familien. I Energibyen kan dere hoppe og sprette sammen, kjøre elbil og masse annet gøy. Det er faktisk hele 25 nye aktiviteter og opplevelser. Energibyen er for alle, fra de minste oppdagerne til de erfarne voksne. Utstillingen er laget med ungdom i tankene, men treffer alt fra de yngste til de eldste.

9. byGAVEKORT

En løsning som trolig mange vil like, enten de sier det høyt eller ei – er å velge selv! Da er et byGAVEKORT en super gave til en mor som «har alt». Da får hun nemlig muligheten til å kjøpe akkurat det hun selv ønsker seg, i en av våre butikker i sentrum. byGAVEKORTENE kan benyttes hos mer enn 320 brukersteder innen shopping, servering, kultur og opplevelser i Bergen sentrum. Et tips er å utforske Gågaten i Strandgaten fra 52 til 96. Der finner hun alt vintageklær til en ganske så ny og spesiell restaurant…

RELATERTE MEDLEMSBEDRIFTER >