- Jeg våger å påstå at vi har den mest spennende handlegaten i sentrum. Her får du bare unike butikker med særpreg. Det gjør at vi utfyller sentrum, sier Kjersti Hamnes i Gågaten vel og eier av Duxiana.
Mote

Fengslende nytt i Gågaten

Utforsk Strandgaten fra 52 til 96, og få med deg nyhetene. Alt fra vintageklær til en restaurant i et tidligere fengsel.

Er det lenge siden du har vært i Gågaten? Da er det mange gode grunner til å ta turen til byens triveligste gate uten biltrafikk.

Det er dessverre mange som tror at gaten vår har få tilbud. Det kommer av at det for noen år siden var snakk om et omfattende gravearbeid hos oss. Som avisene elsket å skrive om. Det førte til at butikker sa opp leien og kundene flyktet. Men gravingen ble aldri noe av, og det har heldigvis ført til at kundene er tilbake, sier Kjersti Hamnes hos Duxiana.

Og ikke bare har kundene kommet tilbake. Også nye butikker og restauranter har fylt gaten og de historiske husene med liv. For gravingen ble aldri noe av, nettopp fordi mange hus er verneverdige og må bevares.

– Det som er liv laga for Gågaten er spesialbutikker, med ting du ikke får andre steder. Vi utfyller resten av sentrum. Her får du både vintage, designerklær, eksklusiv olivenolje og nytrukket kaffe fra Guatemala.

Noen av gatens tilbud har holdt stand med suksess i årevis. Duxiana er en av disse, som Kjersti Hamnes har eid siden 2002. Salget av senger og møbler fra DUX har gått med overskudd i alle år. Hun har til og med en Duxiana-butikk i Oslo og.

Andre tilbud er helt, helt ferske. Heng med, her kommer oversikten!

4 nye restauranter

 • Pinocchio mat og vinbar. Den ligger i et gammelt fengsel som er restaurert. Atmosfæren er helt unik, da både murvegger og gitter er behold og gitt nytt liv. Kokken bak har Michelinbakgrunn. Restauranten har også en fantastisk vinkjeller. Så alt ligger til rette for å nyte en kveld i fengsel.
 • Basso social. Dette restaurantkonseptet er inspirert av det italienske kjøkken. Gjennom en ferdigsatt meny på 10 eller 13 retter blir du som gjest tatt med på en lang smaksreise og får muligheten til å prøve mange ulike retter.
 • AJ Chocolate bar. Her kan du lene deg tilbake i herskapelig luksus med plysj og velur og nyte sjokolade og kakao som ingen andre steder i byen.
 • Flammeburger. En skikkelig god burger er aldri feil. Den får du her.

Ellers har Gågaten også andre trofaste tilbud, som Creperia som har åpent alle ukens dager og har nylig fått oppgradert meny.

Fengslende nytt i Gågaten
Fire nye restauranter og enda flere nye butikker gjør at du bør legge turen til Gågaten. Foto: Janicke Hansen / Syde AS

7 andre nykommere

 • Instant Iris Bergen. Her får du tatt bilde av øyet ditt.
 • Evig Vintage. Nøye utplukket vintageklær og tilbehør til dame og herre.
 • Sirkel Brukt.
 • Galleri L. Lampebutikk med både nye og brukte lamper. De reparerer også. Eierne driver ellers Lampemannen bar på Nordnes.
 • GetFit. Trenger du kosttilskudd, får du et godt utvalg her.
 • Galleri VOX Fellesatelier. Et tiltak for kunstnere og kreative som er hundre prosent uføre grunnet psykiske helseutfordringer i regi av Fretex.
 • Fellesverket. Dette er et aktivitetshus for ungdom etter skolen, i regi av Røde Kors.

Gode tilbud under byNATT

Alle bedriftene i Gågaten er kollektive medlemmer i Bergen Sentrum AS via velforeningen Gågaten Vel, og er selvsagt med på fellesaktiviteter i regi av Bergen Sentrum. De gleder seg til byNATT som er torsdag 7. desember. Hos Duxiana lover Kjersti Hamnes 40 % på alt sengetøy fra Gant Home.

– Folk vil ha gode tilbud før jul, og det vil de få i Gågaten. Sammen med god service og trivelig stemning. Vi kommer også til å serverer gløgg og pepperkaker i Rosetten.

PS: Merk at butikkene i Gågaten drives av små bedrifter og gründere, som ofte selv er til stede for å gi deg personlig service. Åpningstidene i gaten er derfor ikke felles. Se oversikten både over tilbud og tider på www.gaagaten.no

Fengslende nytt i Gågaten
- Er du ikke ute etter å handle eller spise, ta turen til vår historiske gate likevel. Brostein gir atmosfære, og Gatens eldste bygning er Altonagården fra begynnelsen av 1600-tallet. Dette var det første vertshuset man kjenner til i Bergen. Foto: Janicke Hansen / Syde AS

FAKTA OM GÅGATEN

Gågaten er Bergens eldste gågate. Her finner du rundt 50 forskjellige butikker, serveringssteder, overnattings- og opplevelsestilbud.

Gågaten er det som er igjen av Gamle Strandgaten etter bybrannen i 1916.

Gågaten er til sammen 400 meter lang og ble gågate i 1971.