Bli med på 7-fjellsturen, 4-fjellsturen eller 3-fjellsturen regi DNT søndag 26. mai 2024! Opplev den fantastiske naturen rundt Bergen sammen med tusenvis av turglade mennesker!
Opplevelser

7-fjellsturen søndag 26. mai

Bli med på 7-fjellsturen søndag 26. mai! Opplev den fantastiske naturen rundt Bergen sammen med tusenvis av turglade mennesker.

Over 4000 startkort er allerede solgt, og det er fortsatt mulighet til å bli med. Velg mellom 7-fjellsturen (35 km), 4-fjellsturen (20 km), eller 3-fjellsturen (10 km). Arrangementet er DNTs største og har vært en tradisjon siden 1948. Møt opp i Marken og nyt en dag fylt med fellesskap og turglede. Husk å sikre deg årets hemmelige 7-fjell t-skjorte ved målgang. Bli med på Norges vakreste turmarsj!

Vi i Turlaget gleder oss masse til søndag, hvor vi skal sende flere tusener av folk over de syv fjell som omkranser Bergen. Hittil er det solgt godt over 4000 startkort, noe som vitner om stor turvilje blant bergenserne.

Men det er ikke bare bergensere som skal gå på tur på søndag. En god del østlendinger er også påmeldt.

– De har haugevis med spørsmål om hvilke sko de bør bruke, hvordan stien er, hvilke klær de bør gå med og masse annet. De aner jo ikke hva de går til, men vi hjelper dem av gårde så godt vi kan, og de er selvsagt hjertelig velkommen! smiler Einar Sæther lurt, turveileder i Tursenteret i Marken.

– Vi er veldig glade østlendingene kommer til Norges vakreste by for å gå Norges vakreste tur! legger han til.

En skikkelig dryg tur

Flere tusen skal gå 7-fjellsturen som er på hele 35 kilometer og 2500 høydemeter, mens andre velger de kortere alternativene 4-fjellsturen (20 km) og 3-fjellsturen (10 km).

– Det er skikkelig langt og skikkelig tungt å gå 7-fjellsturen, men ingenting overgår den gode følelsen av å komme i mål! smiler Sæther.

Alle som kommer i mål får utdelt 7-fjell t-skjorte. Fargen på årets t-skjorte er en godt bevart hemmelighet.

7-fjellsturen søndag 26. mai
Flere tusen skal gå 7-fjellsturen som er på hele 35 kilometer og 2500 høydemeter, mens andre velger de kortere alternativene 4-fjellsturen (20 km) og 3-fjellsturen (10 km).

DNTs største enkeltstående arrangement

7-fjellsturen er DNTs største enkeltstående arrangement og ble første gang arrangert i 1948.

Ny daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag, Merete Yndestad, gleder seg masse til årets lengste søndagstur.

– Jeg skal ta imot deltagerne her i Marken og gleder meg masse til det. Selv har jeg ikke gått 7-fjellsturen før, men har lyst å gjøre det en gang. I år skal jeg hjelpe til med å dele ut t-skjorter og bistå de frivillige under arrangementet, sier Yndestad.

100 frivillige i sving

Det er 100 frivillige på plass under 7-fjellsturen på søndag. Uten dem hadde 7-fjellsturen ikke eksistert.

– De frivillige er med å markere traséen i forkant, de står klippevakter på de ulike fjellene og går baktropp for å sørge for at alle kommer seg trygt gjennom løypen. Vi er veldig glade for alle de frivillige som er med å gjøre denne dagen til en folkefest i Byfjellene! sier Merete Yndestad.

Fra sjøstøvler til ultralette tursko

En av dem som skal ta på seg turskoene på søndag er Frode Blydt-Svendsen. Han skal gå 7-fjellsturen for 57. gang! I gamledager gikk han 7-fjellsturen med Viking sjøstøvler. De har han heldigvis byttet ut med lette, moderne tursko.

Kun Arvid Bjørsvik er den som har gått 7-fjellsturen flere ganger; han går for 61. gang i år! Vi er imponerte over disse, og alle andre, seige vandrere!

– Røde Kors er på plass, maskoten Turbo tar imot folk i målområdet, og vi i Turlaget er superklare for 7-fjellsturen. Det er fortsatt mulig å kjøpe startkort. Vi håper mange blir med på Norges – nei, verdens! – vakreste turmarsj! avslutter Yndestad.