Under Syng med – Sommerfavoritter blir det allsang av både engelske og norske sanger med herlig sommerstemning. Foto: Thor Brødreskift
Opplevelser

Gratis opplevelser på Festallmenningen

Styr en fem meter høy dukkehånd, gå deg bort i labyrinten eller lytt til musikk! Under Festspillene blir Torgallmenningen fylt av konserter og aktiviteter for hele familien – alt helt gratis!

Årets festspill starter med et stort folkekor på Åpningsseremonien onsdag 22. mai, og fra torsdag 23. til søndag 2. juni er Torgallmenningen pyntet til fest og omdøpt til Festallmenningen. Dette er tredje året på rad der Festspillene i Bergen har en egen gratisarena med konserter, installasjoner og andre arrangementer.

– Festspillene er for alle, og Festallmenningen er kanskje det beste eksemplet vi har på det. Det er åpent, tilgjengelig, gratis og tilbyr et vell av kunstneriske uttrykk for alle aldersgrupper midt i Bergen sentrum, sier festspilldirektør Lars Petter Hagen.

Gratis opplevelser på Festallmenningen
Årets festspillmusiker er fiolinist og hardingfelespiller Ragnhild Hemsing, som skal opptre hele syv ganger under Festspillene i Bergen 2024. Foto: Kaupo Kikkas

Musikalske innslag og spennende smaksprøver

På utescenen på Festallmenningen vil der være flere musikalske innslag. Festspillmusiker, felespiller og fiolinist Ragnhild Hemsing skal spille verk av Ole Bull og Edvard Grieg sammen med jazzmusikerne Mathias Eick og Mats Eilertsen, og de norske pianistene Christian Ihle Hadland og Håvard Gimse tar også turen med hvert sitt uteprogram.

– Det er alltid spesielt å spille ute. Jeg skal fremføre populære og velkjente stykker som mange kan tenkes å like, sier Håvard Gimse, som blant annet skal spille Kjempeviseslåtten av Harald Sæverud

Vil du lære deg noe nytt? Sirkusartistene fra Cirkus Balance i Fyllingsdalen vil holde workshops i ulike sirkusdisipliner for barn og unge, mens Femti71 vil vise deg hvordan du kan re-designe gamle filler. Fargespill feirer sin 20-årsdag med en skikkelig feiring av alt Bergen har å tilby, og Godfrey Manoharan, fra Middag med Godfrey, har med seg en gruppe hjemmekokker som skal servere smaksprøver fra kjøkkenet de har vokst opp med.

I tillegg blir det gjensyn med tidligere publikumssuksesser som Søndagsbrunsj, Bergen barnekorfestival, Skaperglede med VilVite, og ikke minst Syng med-konseptet som ble lansert på Festallmenningen i fjor og der over tusen mennesker smeltet sammen til et kjempekor.

Gratis opplevelser på Festallmenningen
Søndag 26. mai er du invitert til å dele et måltid under åpen himmel under Søndagsbrunsj. Foto: Thor Brødreskift

En skikkelig folkefest

Gratistilbudet på Torgallmenningen er mulig takket være støtte fra Grieg Foundation. I fjor trakk Festallmenningen 25 000 besøkende.

– Gjennom programmet på Festallmenningen ønsker vi å skape en frodig møteplass og et sted for å dele opplevelser med andre. Vi er takknemlige for å ha støttespillere som ser verdien av dette og gjør det mulig å lage nye, kunstneriske møteplasser – sammen, sier festspilldirektøren.

Festspillene i Bergen har også både gratis og billetterte arrangementer på flere andre arenaer i byen. Stikk innom billettboden på Torgallmenningen for tips og hjelp til å finne frem i det mangfoldige programmet. Alle som har Bergen kommunes aktivitetskortet for barn og unge gis gratis adgang med følge. Billettene kan hentes i billettboden.

Årets festspill i Bergen varer fra onsdag 22. mai til onsdag 5. juni.

Gratis opplevelser på Festallmenningen
Danserne i Linearity demonstrerer at det ikke er lett å få ting rett. Foto: Joel Strübi