Frivillig i Pepperkakebyen

Vil du hjelpe til i Pepperkakebyen? Vi søker frivillige fra 15 til 100 år!

Ved å hjelpe oss som frivillig, bidrar du til at Pepperkakebyen kan fortsette som en særegen bergensk juletradisjon for over 100.000 besøkende fra fjern og nær. Du bidrar også til at Pepperkakebyen kan fortsette med å bidra med midler til flere gode, humanitære formål for barn og voksne.

Pepperkakebyen trenger litt forskjellig hjelp allerede nå og helt frem til 31.12.2018. Vi søker derfor etter frivillige som vil hjelpe oss med forskjellige oppgaver som ikke vil kreve stor fysisk innsats. Frivillige kan gjerne være i alderen 15-100 år så lenge man er i stand til å bidra.

Som frivillig vil man bli satt opp på vakter som kan variere fra 4-6 timer. Vaktene vil være mellom kl. 9 og kl. 21 alle dager hele uken, ikke minst lørdager og søndager. Vi har også enkle oppgaver som du om ønskelig kan få utføre hjemme hos deg selv når det passer deg selv, f.eks. å knytte bånd på Pepperkakeby-medaljer.

Som frivillig får du:

 • Julekopp
  Julekoppen gir deg som frivillig gratis kaffe når du er på jobb.
 • Vest
  Alle frivillige vil få utdelt en vest som brukes når du er på jobb.
 • Gratis adgang til Pepperkakebyen 2018 / Akkreditering
  Du får akkreditering som viser at du jobber i Pepperkakebyen og du får gratis adgang.
 • Avslutningsmiddag
  Avslutningsmiddag i januar 2019 for alle som jobbet frivillig.
 • byGAVEKORT
  Frivillige som tar 5 skift eller mer vil bli tildelt et byGAVEKORT verdi kr 500 som takk for hjelpen.

I Pepperkakebyen trenger vi hjelp til følgende arbeidsoppgaver:

Opprigg/nedrigg
Pepperkakebyen trenger noen frivillige til som kan hjelpe oss med å få Pepperkakebyen klar til åpning. Opprigg er fra mandag 22. oktober til fredag 16. november. Pepperkakebyen åpnes for publikum lørdag 17. november kl. 9 og er åpen alle dager t.o.m. nyttårsaften, bortsett fra 1. juledag.

Vi trenger også noen til å hjelpe oss med å rigge ned Pepperkakebyen når den er ferdig. Nedrigg vil være fra 2. til ca. 20. januar 2019.

Publikumsvert
Som vert i Pepperkakebyen er du et av våre ansikter utad. Oppgavene dine vil være å svare på spørsmål fra publikum, være behjelpelig med å finne frem og generelt sett skape god stemning. Noen av de frivillige vil få i oppgave å følge med at det slippes passe mange besøkende inn om gangen.

Pepperkakeby-butikken
I Pepperkakeby-butikken trengs det frivillige som kan avlaste og hjelpe de som betjener butikken.

Betingelser
Frivilligjobben innebærer et par plikter. Du må møte på avtalt tid, og være i form til å jobbe. Husk du er Pepperkakebyens ansikt utad, så smil og vær glad!

Ønsker du å være frivillig i Pepperkakebyen? Fyll ut søknadsskjemaet nedenfor.

Frivillig i Pepperkakebyen