OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Vitenshowfestival på VilVite

I perioden lørdag 21. februar til søndag 1. mars inviterer VilVite til Norges eneste vitenshowfestival. Det er andre år på rad VilVite arrangerer festivalen som går over hele vinterferien.

Lørdag kl 12.00 sparkes det hele i gang når PK, kjent fra NRK, går på scenen med sitt vitenshow: Naturfag rocker! PK er alltid litt propell og elsker naturfag. Han tester ut ting som både smeller, bråker og eksploderer!

I perioden lørdag 21. februar til søndag 1. mars inviterer VilVite til Norges eneste vitenshowfestival. Det er andre år på rad VilVite arrangerer festivalen som går over hele vinterferien. Lørdag kl 12.00 sparkes det hele i gang når PK (bildet), kjent fra NRK, går på scenen med sitt vitenshow: Naturfag rocker! PK er alltid litt propell og elsker naturfag. Han tester ut ting som både smeller, bråker og eksploderer!

Det blir vitenshow hver dag hele vinterferien – i tillegg til «Naturfag rocker!» kan vi presentere:

Fysikkshow: Hva er lyd og hva er egentlig lydbølger?Bli med på vitenshow om lyd med fysikkgjengen fra Århus i Danmark. Jeppe, Kenneth, Carl-Emil, Anders og Anders tester både ulike eksplosjoner og lager høyttalere på scenen.

Snøflaks: Hva skal til for å komme seg fortest mulig ned bakken på et snowboard – og hva er egentlig friksjon? Bli med når Snowboard-Ståle og professor Is eksperimenterer med snø og fart. De to får god hjelp av Vilmer, som rapporterer direkte fra snowboardløypen underveis.

Simsalabim LYS: Professor Bestemor synes det er spennende å forske på lys, hun har en hypotese om at det gjemmer seg noe magisk i lyset.Svartehullolog Dr Bestefar er helt uenig! Han lover å ta oppvasken resten av uken dersom professor Bestemor har rett.

Vilde Virus: Vilde Virus har nettopp kommet til verden gjennom et fryktelig nys, og er helt alene. Hun ønsker seg viruskamerater. Med hjelp fra publikum er det sjanse for at Vilde Virus vil lykkes.

Vitensnurr: Er du smartere enn professor Snurr? Bli med når professoren snurrer vitenhjulet som gir deg svar på det meste – til og med spørsmål du ikke visste du hadde.

…med flere. Programmet varierer fra dag til dag, se vilvite.no for daglig program.

Velkommen til Vitenshowfestival på VilVite!

VilVite