OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Vinterlyd 2012

For sjuende året på rad gjennomfører Kreftforeningen og P4 konsertturneen Vinterlyd, som arrangeres i forbindelse med Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft. Konserten på Festplassen er gratis og her kan du oppleve Dunderly, Malin og Sval fra MGPjr, Alejandro Fuentes, Atle Pettersen, Kurt Nilsen og ENVY.

Turneen skal innom 8 byer, med start i Vikersund 25. februar og avslutning på Hafjell i påsken. Innsamlingsaksjonen foregår i uke 10 og 11 når i alt 15 000 bøssebærere skal samle inn penger over hele landet. Kurt Nilsen, Marion Ravn, Envy, Alejandro Fuentes, Atle Pettersen, Staut, Malin og flere artister fra Melodi Grand Prix Junior stiller opp for kreftsaken og deltar på turneen. – Dette er en god sak å støtte, og vi er med for å kunne gi glede i alvoret, forteller gutta i Envy.

Foto: Thomas Barstad Eckhoff

–Krafttak mot kreft og Vinterlyd en fin kombinasjon av alvor og glede. Med Vinterlyd-turneen ønsker vi å takke de som støtter oss og gi noe tilbake, sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen. Atle Pettersen har nylig gitt ut album og gleder seg til å spille det til det norske folk. – Jeg ønsker å være med på Vinterlyd for å treffe folk og gi noe tilbake, forteller han. Alejandro Fuentes er med på Vinterlyd for andre gang. – Jeg er med fordi det er en god sak, med gode verdier. Alle kjenner noen som er rammet, så det er viktig å støtte kreftsaken, sier han.

Foto: Thomas Barstad Eckhoff

Kreftformer som få overlever
I likhet med i fjor retter aksjonen oppmerksomhet mot kreftformer som få overlever. De store sykdomsgruppene som bryst-, prostata- og tarmkreft har høy overlevelse, og mange kreftformer har hatt en jevn stigende overlevelsesgrad de siste 50 årene. Andre diagnosegrupper befinner seg i andre enden av skalaen, og disse diagnosene er det nødvendig å forske mer på. Blant dem er lunge-, bukspyttkjertel- og spiserørskreft. Til sammen tar de nesten 3000 liv i Norge hvert år. – Vi har samme tema som i fjor fordi det er nødvendig med mer forskning på kreftformene som har veldig lav overlevelse, og derfor er viktig å rette oppmerksomhet mot dem. Vi ønsker å kunne bidra til et skikkelig forskningsløft og få fortgang i forskningen på disse kreftformene. Dette vil gjøre at flere overlever i fremtiden, sier Ryel. I fjor ble det samlet inn et rekordbeløp på 16 millioner kroner.

Foto: Thomas Barstad Eckhoff

Barneheltene Dunderly er også med og skal ha en familieforestilling før hver konsert. P4 programlederne Kårstein Eidem Løvaas og Marte Kaasa Arntsen er konferansierer.

Vinterlyd i Bergen:
Lørdag 10.03: Bergen, Festplassen

Aktiviteter, underholdning og konkurranser på Festplassen starter kl 14. Konsertene starter kl 16.

For mer informasjon kontakt:
Pressesjef i Kreftforeningen, Terje Mosnesset, tlf: 99 50 42 61