OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Vi har alltids Armadillo

Alle gode ting tar slutt (ref:bysyklene), men – vi kan alltid stole på Armadillo. Et godt plaster på såret inntil bysykler blir en naturlig del av bybildet igjen.

Alle gode ting tar slutt (ref:bysyklene), men – vi kan alltid stole på Armadillo. Et godt plaster på såret inntil bysykler blir en naturlig del av bybildet igjen.

Kilde: Nettmagasinet Utetrend
Tekst og foto av: Susann Hellesnes

I anledning Festspillene i Bergen ble samtlige punkter i sentrum utstyrt med gratis bysykler.  Ved rask registering på nett fikk man tilgang på de 12 sykkelstasjonene, og disse har blitt flittig brukt av byens beboere (og tilreisende). Med tanke på engasjementet for syklene, hersker det ingen tvil om at dette var et etterlengtet initiativ fra brukernes side.

Men – som alle gode ting kom også bysyklene til en ende . Den 8.juni var det slutt på «moroa», men fortvil ikke. Vi ønsker å gi dere en liten oppmuntring ved å anbefale dere et skattekammer av en sykkelbutikk i Steinkjelleren. Butikker som dette gjør det mulig å opprettholde den gode sykkel-flyten man har sett gående i Bergen Sentrum siste tiden. Dette blir et nødvendig plaster på såret inntil vi ser bysykler som en naturlig del av bybildet igjen.

-BYSYKLER HAR FUNGERT I MANGE LAND

I Steinkjellergaten nummer åtte finner du Armadillo. Denne sykkelbutikk-perlen er spesielt kjent for sine flotte og fargerike sykler. Armadillo-teamet forteller at de startet butikken for å rette fokus på bysykler. Målet på lang sikt er at folk skal knytte bånd og føle eierskap til sin sykkel.

-Vi ønsker at folk skal føle seg mer knyttet til syklene, slik at de dermed tar bedre vare på dem. Derfor tilbyr vi også full personalisering av syklene vi selger.

Armadillo hadde Festspillenes bysykler inne til reparasjon i den aktuelle perioden, og mener det var et kjempeflott tiltak for byen vår. Butikken har et miljøvennlig syn på sykling og drives av veganere, til og med sykkeloljen her er grønn og bærekraftig.

-Vi ser ofte folk kjøpe sykler de bruker i maksimum to sesonger, for å så kjøpe en ny igjen. Det ligger det jo ingen fremtid i, forteller de.

-I tillegg har jo bysykler fungert godt i mange andre land, så hvorfor ikke her i Bergen? Vi har troen.

DESIGN DIN HELT EGEN SYKKEL!

Selskapet «Ant Bikes» selger sykler på Armadillo. Disse designes sammen med kunden i butikk, og bygges så fra «scratch». Om ikke en hjemmelaget sykkel er på ønskelisten kan man også velge sykler fra katalog.

For at din sykkel skal bli mest mulig spesiell for akkurat deg, selger de alt fra blomster til fargerike ringeklokker og sykkelhjul som du kan freshe opp sykkelen din med. Du finner også   retro- og vintagesykler som de lagrer i butikken. Det er  mulig å leie sykler her, noe som passer perfekt om du ikke sykler på dagligbasis. Levere din egen sykkel inn for reparasjon kan du også gjøre. Sjansene for at de har deler til en gammel sykkel som har gått ut av produksjon i verkstedet, er skyhøy (da de også reparerer veteransykler). Kort sagt inneholder denne butikken det meste en butikk kan inneholde når det kommer til sykler. Ta turen innom du også!