OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Velkommen til byLØRDAG 19. september

Velkommen til byLØRDAG 19. september. Tradisjonen tro vil sentrum syde og koke av spennende aktiviteter, markedsstemning og gode byLØRDAG-tilbud hos butikker, serveringssteder og attraksjoner. Her kan du se litt av alt det spennende som skal skje.

Markedsstemning på byLØRDAG

Velkommen til byLØRDAG 19. september. Tradisjonen tro vil sentrum syde og koke av spennende aktiviteter, markedsstemning og gode byLØRDAG-tilbud hos butikker, serveringssteder og attraksjoner.

De beste tilbudene finner du i byLØRDAG-avisen 17. september og i byVENN-kupongkampanje med varighet 17.-26. september. Nedenfor kan du se et lite utdrag av alt som skal skje:

Det skjer på byLØRDAG 19. september:

byLØRDAG-marked på Torgallmenningen
Gjør et kupp hos sentrumsbutikkene som har stand på byLØRDAG-markedet på Torgallmenningen.
Kl 10-18

Gratis sykkelverksted på Bilfri dag i Vågsbunnen
Gategym, gratis sykkelverksted, hoppeslott, sparkesykkelkonkurranse, aktivitetsløype for de minste og spinningsykler i friluft.
Kl 11-15

Aktiviteter på Tårnplass & Edvard Griegs Plass
Tine Styrk og SATSElixia har spennende publikumsaktiviteter i byrommene på byLØRDAG.
Kl 10

Kom og prøv el-sykkel på Bilfri dag i Kong Oscars gate
Kom og prøv el-sykler i regi Naturvernforbundet. Gaten fylles med ulike aktiviteter, aktivitetsløype med premier for de små og ekstra overraskelser som del av Bilfri dag.
Kl 11-15

Forskningsfest med 30 stands på Festplassen
Forskningsdagene i Bergen inviterer i år igjen til Forskningsfest på Festplassen med nærmere 30 stands. Her får du oppleve, prøve, eksperimentere, se og høre på alt det spennende som skjer i forsknings- og utdanningsmiljøet i byen. Nysgjerrigheten står i fokus, og den har ingen aldersgrense, så her er det duket for en stor opplevelsesdag for hele familien. Åpningshow kl.11.30 med Hilde & Roe fra VilVite!
Kl 11.30-16

Babyteater 0-3 år på DNS
«Spurv» er en feiring av leken og samværet i en atmosfære av lys, dans og musikk. Et teaterstykke for de fra 0 – 3 år av et ensemble som har spesialisert seg på de aller yngste blant publikum.
Kl 11 + 12.30 + 14

Omvisningsforestilling for barn 3-8 år på DNS
I omvisningsforestillingen ”Med Octavia på teateret” får barna muligheten til å bli kjent med teaterhuset og blir invitert med i en jakt som stimulerer fantasien. Her får de oppleve magi, spenning og teaterets lek med virkeligheten.
Kl 12

Familiedag på Bergen Hovedbrannstasjon, Nygårdstangen
Åpen brannstasjon med mange gøye aktiviteter:
Spyl på blink med brannslange .
Slokk brann i kar
Prøv varmesøkende kamera
Båttur med «Springeren»
Demonstrasjon av dykkerøvelse
Test dine brannkunnskaper i kunnskapsløypen – premie til alle
Kjør med taubane
Historiske innslag – brannmuseum

Nærmeste parkering til Bergen Hovedbrannstasjon er Bygarasjen.
Kl 11-14

Familieaktiviteter på Bergen kino
Det blir gøyale familieaktiviteter på Bergen kino på byLØRDAG. Her blir det sverdkamparena, ansiktsmaling og konkurranser for barn! Alle familiefilmer koster kr. 90,- hele byLØRDAG.
Kl 1130-16

Gratis barnekino på Bergen Offentlige Bibliotek
Bergen Offentlige Bibliotek viser filmen Det regner kjøttboller 2. Gratis inngang for små og store.
Kl 12

Drømmedryss for barn på KODE 4
Populær utstilling for barn og unge. Billedbokillustrasjoner, gjenstander og installasjoner fra drømmenes univers. Hva er en drøm?
Kl 11-17

Raptus – Bergen Tegneseriefestival på Litteraturhuset
Tegnere fra hele verden kommer med kjente seriefigurer som f.eks: Donald, Fantomet, Pondus, M, Onkel Skrue, Tetra, Dr. Who, Judge Dredd, Batman, Supermann, Catwoman, Mikke Mus, Petter Smart, Varg Veum med flere. Foredrag av tegnerne, utstillinger av originalskisser, salg av brukte og nye blader og album/bøker, samlerobjekter, auksjon av originaltegninger og masse mer. 2015-festivalen er den 20. i rekken.

byLØRDAG på Akvariet
Sjøløveshow: Mossy, Kim, Laura og Amy viser sine kunster i showarenaen. Kl 12-12.30
Selforing: Bli med på å se når selen Selma får mat. Kl 13 – 13:20
Pingvinforing: Bli med å se på når Akvariets herlige pingviner får servert et av sine måltider. Kl 14-14.30
Sjøløvetrening: Bli med å se på når våre flotte sjøløver får dagens middag servert og i tillegg pleier de å trene litt og leke seg litt med dyrepasserne. Kl 15-15.30.
Fordel byVENN: -25% på inngangsbillett barn og voksen.

Vinn byGAVEKORT på byVANDRING
Sammen med Bergen ByExpert inviterer vi deg til å bli med på en gratis byVANDRING med byNØTTER. Ingen påmelding. Still opp ved Holbergstatuen på Vågsallmenning kl. 11.30, kl. 13.00 eller kl. 14.30! Varighet ca 1 time

Byvandring: Bergen for dine føtter
Ønsker du vite mer om Bergens historie? Bli med Bergen Guide Service på en vandring gjennom byens historiske hjerte. Møtested Holmedalsgården 4 på Bryggen. Barn under 16 gratis, øvrige kr 100.
Kl 14-16

De beste tilbudene finner du i byLØRDAG-avisen 17. september og i byVENN-kupongkampanje med varighet 17.-26. september.

Escape på Bryggen
Escape Bryggen er et nytt real-life spill i hjertet av Bergen. Dere går inn i et rom sammen med et lag på 2-6 personer, det målet er enkelt: løs alle gåtene innen 60 minutter for å finne veien ut derfra! Rangert som #1 på TripAdvisor.
Kl 1-22

Kid E-Lit  på Bergen Offentlige Bibliotek
Utstilling av elektronisk litteratur for barn og ungdom
Kl 10-15

Vintersport på VilVite
I utstillingen «Vintersport» kan du teste deg selv i en rekke ulike vintersportøvelser.
Kl 10-17

Åpent hus i Vikinghallen
Åpent Hus med aktiviteter for hele familien. Barna kan boltre seg i gymsalen med lek og ansiktsmaling, mens foreldrene prøver ut treningssenter og Crossfitavdeling.
Kl 10-15

Bevegelser i det 20. Århundre på KODE 4
Følg strømningene i det 20. århundres kunst, med et internasjonalt og lokalt perspektiv.
Kl 11-16

Grunnlovsutstilling på De Kulturhistoriske Samlinger
Grunnlovsutstillingen «Vi 1814 – 2014» viser utviklingen av vår politiske kultur, rettsstat og folkestyre.
kl 11-16

KODE samtid på KODE 2
Ny presentasjon av samtidskunst.
Kl 11-16

Kunst i kamp på KODE 4
Utstillingen viser hvordan kunsten ble satt i spill av nazistene og gjort til en del av deres omfattende propagandaapparat.
Kl 11-17

Munchsamlingen på KODE 3
I Rasmus Meyers flotte kunstsamling finner du nøkkelverk fra Edvard Munchs kunstnerskap. Bergen sentrum ved KODE har verdens tredje største Munch-samling.
Kl 11-16

Myke Monumenter på KODE
I KODEs samlinger finnes en anselig mengde tekstilkunst, hvorav mange verk aldri er vist frem. Med Myke monumenter henter vi en rekke av samlingens mest monumentale tekstilverk frem – alle skapt av kvinnelige kunstnere i løpet av de siste 25 årene.
Kl 11-17

Contained på S12 Galleri og Verksted i Skostredet
I utstillingen “Contained” presenter Alison Lowry en rekke arbeider hvor hun undersøker hvordan vi begrenses av oss selv, våre minner og vårt fysiske miljø. Fri entré.
Kl 12-17

Xenagogue på Klosteret
James Webbs separatutstilling ved Hordaland kunstsenter på Klosteret vekker til live tematikk som romantikk, forvillelse, psykologi og avhengighet samlet omkring utstillingens tittel, Xenagogue, et gresk ord som betyr å lede vei for fremmede.
Kl 12-18

Psaligrafi på Bryggens Museum
Karen Bit Vejles vandreutstilling ”Med saksen som pensel”. Hennes uttrykksform psaligrafi betyr å tegne eller male med saks. Utstillingens lydbilde er komponert av Jon Pål Inderberg og Henning Sommerro.
Kl 12-15

Perpetuum Mobile –the Art of the Impossible på Bergen Kjøtt i Skuteviken
Silje Heggrens separatutstilling som spinner rundt temaet evighetsmaskiner. Heggren inkorporerer idéer fra skisser og patentsøknader fra optimistiske utopister, samt fabulerer selv videre på hva som kunne drevet en slik maskin, og hva konsekvensene av å overgå fysikkens lover ville blitt for menneskeheten.
Kl 12-16

Familiekonsert med Bergen Filharmoniske Orkester i Grieghallen
På familekonserten ”Fabula Grande” får du høre rykende fersk musikk av komponisten Torstein Aagaard-Nilsen, bestilt av BIT20 Ensemble og fremført i samarbeid md elever fra Haugland skole. Åpen kafé og aktiviteter i foajéen en time før start.
Kl 14

Swing’n’sweet jazzclub i Ludvig Bar på Scandic Neptun
Torbjørn Sletta Jacobsen Kvintett jazzer opp byLØRDAGEN.
Kl 14-17.30

Tedans på Skipperstuen
Levende musikk og dansegulv garanterer den beste ettermiddagsstemningen Bergen har å by på.
Kl 15-17.30

Forbrent på Store Scene, DNS
”Forbrent” av Wajdi Mouawad er en kriminalhistorie, men er også en fortelling om morskjærlighet som overlever alt. Og da mener vi absolutt alt.
Kl 18

LilleLAB: De magiske tankers år på Lille Scene, DNS
I 2007 ble det teater ut av Joan Didions bok  ”De magiske tankers år ” med Vannessa Redgrave i rollen som Didion. Siden har teaterversjonen gått sin seiersgang over verden og blir nå, for første gang, satt opp i Norge med vår egen Rhine Skaanes på scenen.
Kl 19

Sånne som oss i Teaterkjelleren
Frode Gryttens dramatikerdebut om tre generasjoner Loddefjord-beboere. Historien er ledsaget av John Olav Nilsens musikk, arrangert og fremført av Thea Hjelmeland. De spenstige musikalske tolkningene, Frode Gryttens nære tekst og et stjernelag på scenen, gjør dette til en teateropplevelse du tar med deg ut i høstmørket og ikke glemmer med det første.
Kl 18

Kristian Valen på Ricks Teater
For et show! For en entertainer! Glimrende Valen i storslag! Avisene overgår hverandre i sin omtale av Kristian Valens show «Fra Hillevåg til Hollywood». Så langt har 150 000 mennesker sett forestillingen, som går i fornyet utgave på Ricks Teater.
Kl 19 + 21

BrassWind 2015 på Logen Teater
BrassWind er en musikkfestival med fokus på ny musikk. Her møtes profesjonelle musikere, de fremste amatørmusikerne i landet og nyskapende korpsmusikanter. På årets festival deltar Manger Musikklag, Sjøforsvarets Musikkorps Vestlandet, Hordaland Ungdomskorps, Bergen Musik Corps, Bronselurar og Angedalen Brunns Sextett.
Kl 19.30

Carte Blanche – Birthmark på Studio Bergen
Forbered deg på en trippelforestilling som dyrker det imperfekte, som får deg til å tenke, og gir innblikk i hvem vi er og hvem vi kan være!
Kl 19.30-21.30

DODDO ser livet passere i revy på Lille Ole Bull
Doddo legger i denne forestillingen ut på en tidsreise. Vi møter han som forvirret sosialist, som lat lærer og som mislykket musiker. Han får sitt første kyss, han jakter på meningen med livet og han holder på dø. Doddo forteller om tiden ble borte og musikken kom, og han gjør det med humor – helt på alvor.
Kl 19.30

Afro Beat Night på BIKS i Kong Oscars gate
Lion Family presenterer Afro Beat Night. Dj Big P og Dj Suy vil gi deg mye forskjellig musikk, som du bare ikke kan gå glipp av!
Kl 21

Lysverket presenterer DJ Teddy Touch
Teddy Touch er en av byens mest erfarne DJer og har jobbet med alt fra Röyksopp, Susanne Sundfør og Lars Vaular til Devin The Dude. På Lysverket spiller han soul, funk, r&b, hip hop og house med fri entré.
Kl 22

Plateslipp med De Musikalske Dvergene på Madam Felle
”Konkret, rett frem norsk rock” er ord som brukes til å beskrive De Musikalske Dvergene. De hadde sin første opptreden i en roman, har skrevet sin egen fiktive biografi – og gitt ut syv plater. I 2015 kan de markere 35års jubileum som aktivt band. – Det gjør de ved å gi ut en ny plate – den åttende!
Kl 22.30

Den Elleville Festen VII på USF Verftet
Den Elleville Festen VII, helhus-arrangement på USF Verftet. The Megaphonic Thrift, Sondre Lerche, Hjerteslag, Bendik, Miss Tati, dePresno, Divisjonen, Arif, Sushi x Kobe, Kjært Barn, Dj Girson, Mats Dawg, Ganezha, Hester V75, Slutface, Great News, Soft Inc., Blood Command, Bjørn Torske, PurrPurr Purple, Obijan. Ploink Presenterer: Kahuun, Nordenstam, Christian Tilt, Vakum, Dj Thomas Urv, Dj Miss Mostly og VJ & Laser av Birk.

Konsert med Greenland Whalefishers på Hulen
Support: The Dandelion Deadbeats.
Kl 21

Middelalderruner på Bryggens Museum
Gyda sier du skal gå hjem – Utstilling på Bryggens Museum
Kl 12-15

Internasjonal matfest hos BIKS
Det blir mat fra mange verdenshjørner, kafé og lett underholdning. Kom og smak og nyt hos Bergen Internasjonale Kultursenter i Kong Oscars gate 15!

Tegneworkshop med Thierry Capezzone på Bergen Offentlige Bibliotek
Raptus har igjen gleden av å invitere til tegneseriefestival. Workshopen er et tegnekurs med den danskboende franske tegneren Thierry Capezzone. Han er mest kjent for seriene om H.C Andersen jr, men har mye annet på merittlisten også. I 2014 var han en av tegnerne på juleheftet om Knerten og han skal i 2015 også tegne et julehefte med kjente karakterer. På workshop vil han lære bort tegneteknikk og hvordan man kan tegne Lillebror og Knerten.
Kl 13

Høyesterett 200 år på Universitetsbiblioteket
Høyesterett fyller 200 år i 2015 og Universitetet i Bergen markerer jubileet. Universitetsbiblioteket sitter på et stort materiale om Norges Høyesteretts historie, og denne utstillingen i Bibliotek for juridiske fag på juridisk fakultet viser fram noe av det. Adressen er Magnus Lagabøtes plass 1.
Kl 14

Foredrag om Mariakirkens prekestol med musikk av Bach i Mariakirken
Mariakirken er pusset opp og har fått to nye orgler. Professor Gunnar Danbolt forteller om Mariakirkens prekestol, som er fra slutten av 1600-tallet. Organist Karstein Askeland spiller orgelmusikk av Johan Sebastian Bach. Etter foredrag/konsert inviteres alle til sosialt samvær på Dr. Wiesener (Nye Sandviksv. 17 A), som tilbyr enkel og rimelig servering ved reserverte bord.
Kl 16

De beste tilbudene finner du i byLØRDAG-avisen 17. september og i byVENN-kupongkampanje med varighet 17.-26. september.