OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Torgdagen lørdag 14. juni

Torgdagen lørdag 14. juni er kystkulturens festdag, det blir skikkelig liv i byen og kaiene er pyntet med nydelige veteranbåter med ulik historikk og i alle størrelser.

Torgdagen i Bergen arrangeres alltid andre lørdag i juni, som i 2014 blir lørdag 14. juni. Den tradisjonsrike Torgdagen i Bergen er et signaturarrangement for handelsbyen Bergen og kystkulturen. Torgdagen er kystkulturens festdag, det blir skikkelig liv i byen og kaiene er pyntet med nydelige veteranbåter med ulik historikk og i alle størrelser.

Torgdagen er en fabelaktig arena for å vise at kystkulturen så absolutt er i live, noen driver med høyst moderne musikk som tydelig har røtter i vår livsstil, og noen driver med håndverk godt forankret i århundregamle tradisjoner.
Bergensere og folk i kommunene rundt har alltid møttes på Torget, for å utveksle både varer og kulturuttrykk. Det er typisk vestlendingen å være glad i heimstaden sin, og det er like typisk å søke ut, enten det er over kommunegrensen eller over havet.

Kystkulturen er dynamisk og livlig, den finner stadig nye uttrykk, og har samtidig røttene godt forankret i århundrenes historie.

Torgdagen i Bergen