OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Torgdagen i Bergen lørdag 13. juni 2015

Torgdagen i Bergen har sidan 1977 vore eit av Bergens største kulturarrangement. «By og Land hand i Hand», kystkultur med gamle båtar, bymann og stril i gamle klede, bodar med sal av mat og varer, bådnakrok med aktivitetar for born, kåring av best restaurerte båt og antrekk. Eit yrande folkeliv og ein supersosial festdag! Lørdag 13. juni braker det løs i Bergen sentrum med Torgdagen for 39. gang!

Den tradisjonsrike Torgdagen i Bergen arrangeres for 39. gang lørdag 13. juni, et signaturarrangement for handelsbyen Bergen og kystkulturen.

Torgdagen er kystkulturens festdag. Det blir skikkelig liv i byen, og kaiene er pyntet med nydelige veteranbåter med ulik historikk og i alle størrelser.
Torgdagen er en fabelaktig arena for å vise at kystkulturen så absolutt er i live, noen driver med høyst moderne musikk som tydelig har røtter i vår livsstil, og noen driver med håndverk godt forankret i århundregamle tradisjoner.

Bergensere og folk i kommunene rundt har alltid møttes på Torget, for å utveksle både varer og kulturuttrykk. Det er typisk vestlendingen å være glad i heimstaden sin, og det er like typisk å søke ut, enten det er over kommunegrensen eller over havet.
Kystkulturen er dynamisk og livlig, den finner stadig nye uttrykk, og har samtidig røttene godt forankret i århundrenes historie.

De gamle fjordabåtene D/S Oster, M/S Granvin, M/S Atløy, M/S Midthordland og M/S Glesnes går i rutetrafikk denne dagen.

Torgdagen i Bergen