OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Til topps i hundre år

I år er det hundre år siden Fløibanen åpnet, og i helgen ble det feiret med familiedag på Fløyen anno 1918. Gikk du glipp av det, kan du likevel puste lettet ut; feiringen fortsetter i 2018.

I år er det hundre år siden Fløibanen åpnet, og i helgen ble det feiret med familiedag på Fløyen anno 1918. Gikk du glipp av det, kan du likevel puste lettet ut; feiringen fortsetter i 2018.

Søndag 14. januar ble Fløyen og Fløibanens besøkende sendt 100 år tilbake i tid, til året og dagen Fløibanen tok passasjerer for første gang.

På nedre stasjon ble Bergens Tidende delt ut, med originalt innhold fra åpningsdagen. På toppen var det barneleker, omvisning i maskineriet, sang og musikk, og første styreformann i AS Fløien, Waldemar Platou, holdt tale. Av flere tusen besøkende, tok noen kreative passasjerer oppfordringen om å kle seg i antrekk i 1918-stil, hvorav to ble premiert.

– Det var en utrolig artig markering, og det er spesielt gøy at så mange tok utfordringen vår med å kle seg i tidsriktige klær, sier en begeistret administrerende direktør Anita Nybø. 

Følg med i 2018
Det stopper imidlertid ikke med helgens markering. 26. mai blir det nemlig en storslått markering i forbindelse med Festspillene, med utekonsert for både store og små ved Skomakerdiket. I september er det duket for en jubileumsuke med en rekke uteaktiviteter for å markere jubilanten.

Følg med på Fløyens hjemmeside og Facebook-side for oppdateringer og utfyllende jubileumsprogram. 

Det er dessuten verdt å få med seg at Fløibanen AS har lansert en jubileumsbok i samarbeid med Jo Gjerstad, Jørn Lekve og Ola Honningdal Grytten. Du finner boken hos flere bokhandlere i sentrum, og i Fløistuens butikk på Fløyen.

– Og de neste 100 år?
– Vi jobber videre med å utvikle destinasjonen Fløyen, spesielt mot bergensere, slik at vi kan øke trafikken også i lavsesongen, sier Nybø, og røper:

– Vi har et stort prosjekt på gang, med en varmestue ved Skomakerdiket og en snøkanon. Vi ønsker å gjenskape den arenaen Skomakerdiket var for 50-60 år siden. Så nå håper vi at vi får godkjent byggesøknaden og får visjonen vår gjennom.