OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Tar havet opp på land

Et knøttlite plankton i kjempeformat minner overraskende mye om et forhistorisk dyr – eller kanskje et utenomjordisk vesen? Og lakselusen på kloss hold, kan den være vakker? De som ønsker svar bør ta seg en tur i Byparken og se den store utendørs fotoutstillingen ”Tørrskodd gjennom havet”.

Et stort mangfold av små og store dyr lever under havoverflaten. Havforskingsinstituttet inviterer til nærkontakt med noen av disse skapningene i Byparken de neste dagene. Fotoutstillingen åpner mandag 17. september og er å se til og med lørdag 22. september.

Speiler bredden
Fra små, små ”usynlige” alger til de store, store hvalene. Fra dyp havbunn til fjærestein. Forskerne på Havforskingsinstituttet teller krill i Sørishavet, torsk i Barentshavet og lakselus innerst i norske fjordarmer. Forskingen favner enda bredere, og deler av aktiviteten gjenspeiles i bildeutvalget i Byparken. Til hvert bilde følger en liten tekst, så det er også mulig å lære noe underveis.  

Vinn sjømatkurs
Utstillingen markerer at Havforskingsinstituttet og Bergen er vertskap for den store internasjonale havforskerkonferansen ICES Annual Science Conference. Passende nok går også startskuddet for Forskningsdagene Bergen omtrent samtidig.

Last ned QR-koden som er plassert på krillbildet i utstillingen, og delta i vår ”tørrskodde havquiz”. Svarene er å finne i tekstene som følger bildene. Førstepremien er et matkurs for to personer på Norsk Sjømatsenter på Fisketorget. Fire vinnere får den flotte kokeboken ”Den beste sjømaten i Norge”.

Arrangørens hjemmeside: www.imr.no