OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Tangoaften med Combo Tango og dansere fra Argentina

De ser ut som helt vanlige bergensere, men flere ganger i uken går de mot Verftet USF med faste skritt og lidenskap i blikket. Og når de kommer inn i et rom med smektende musikk, er de som Clark Kent i telefonkiosken: Blåfrosne, stive vestlandskropper blir til lekne og sensuelle tangodansere. Gullfesten viste Norge det medlemmene i tangoklubben Tango Abrazo alltid har visst: Det bor mye sydlandsk lidenskap i en bergenser!

Lørdag 17. november får alle bergensere mulighet til å ta del i tangoens fascinerende verden. Tangoklubben inviterer da til helaften med konsert, oppvisning, lynkurs og tapasbord.

Konserten er med det bergenske tangoorkesteret Combo Tango, som består av Tor Jaran Apold (fiolin), Anne Nitter Sandvik (piano), Bengt Florvåg (klarinett) og Ole Amund Gjersvik (kontrabass). I fjor ga de ut sitt andre album "Milonga del Angel", og de har fått internasjonal oppmerksomhet for sin smektende og energiske tangomusikk.

Den argentinske kulturattacheen i Oslo sa en gang om Combo Tango at de med sin tango av i dag får fram tangoens sjel slik den var for over hundre år siden. Og da passer det bra at orkesteret spiller nettopp på Bryggen. For mon tro om det ikke har vært heftig beinflørt og smygende tangotrinn i Bryggens smug og gater før? Tango er nemlig en ekte ”bryggedans”. Den oppstod i havneområdet La Boca i Buenos Aires på slutten av 1800-tallet. Der ble den til i møtet mellom sjauere og skjøger, og tango ble fort stemplet som en syndig dans. Men nå er tangoen stueren og kan flotte seg på de fineste hotell.

Til konserten på SAS hotellet kommer også de argentinske danserne Mariano Bielak og Paula Gurini. Mariano Bielak jobbet på sirkus før han skiftet manesje og ble en av verdens beste tangodansere. Nå er han i Bergen sammen med sin dansepartner for å holde kurs i tangoklubben og altså oppvisning på lørdagens fest – en oppvisning som garantert blir både vakker og virtuos.

Ikke fullt så virtuost, men helt sikkert veldig vakkert blir det når de som aldri har danset tango før, får prøve seg på dansegulvet. Før konsertstart skal orkesterleder Ole Amund Gjersvik, sammen med sin kone Hege Rognøy Fossåskaret, gi en times innføring i tangodansens hemmeligheter. Så selv den som lørdag morgen aldri har tatt et tangotrinn, kan gå til sengs som en fyrig tangodanser når lørdag glir over i søndag.

Dato: 17. november kl. 20-02
Sted: Radisson SAS Royal Hotel Bryggen

For mer informasjon se http://bergentango.no/tangoaften/

Kontakt: Annabel Guaita tlf. 992 77 263