OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Steen i glasshus

Komikeren Fredrik Steen (39) sitter i glasshus i sitt neste soloshow. Og selv om humoristen og artisten fra Sunnmøre er overtroisk langt over snittet, hindrer det ham ikke å ha premiere på Rick’s Teater – på fredag 13. februar.

– Nå skal jeg ta nakkegrep på alle svarte katter over veien, og enslige ravner skal få smake pisken. Dessuten oppfordrer jeg alle bergensere til å sette ut stigene sine langs husveggen denne dagen. Jeg lover å smålunte under alle sammen. Skal man først gå på trynet, får man gjøre det skikkelig! kniser Fredrik Steen. Det siste året har han spilt revyforestilling med ”Hildegunn og Leif-Per”, sist sett i Bergen på Rick’s i desember i fjor. Der gikk forestillingen for fulle hus i Visekjelleren i nesten to måneder, etter å ha spilt like lenge på Smuget i Oslo. I høst har den samme forestillingen solgt over 5000 billetter på Arbeideren i Ålesund. Men i februar blir ikke Hildegunn med på lasset, ifølge komikeren selv:

– Jeg vurderte en stund om jeg skulle ta henne med i showet og myrde henne med en mixmaster for åpen scene, men hun protesterte så heftig at jeg bare lot henne dra hjem og bake en Kvæfjordkake. Da pleier hun som regel å roe seg.

MAKRELL I TOMAT

På Rick’s i februar er det først og fremst stand-up komikeren og samfunnssatirikeren Fredrik Steen som får prøvd seg. Rick’s er en kjent scene for Steen, og han gleder seg til å bla om i repertoaret sitt, som han selv sier det:

– Jeg er blitt så miljøbevisst i det siste, vet du. Jeg har fått kompost og greier. Der kaster jeg mat som råtner i kjøleskapet før jeg rekker å spise den. Spesielt får makrell i tomat god boltreplass i den nye komposten min. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har kastet mer makrell i tomat enn jeg har spist opp gjennom årene. Hver gang indeksen på Børsen peker nedover – ja, da kyler jeg en fire, fem makrellbokser ned i komposten av full kraft – mitt lille, men viktige bidrag for å få fart på verdensøkonomien igjen. Dessuten er visstnok finanskrisen på vei oppover igjen, og det henger sikkert sammen med at jeg er så flink til å brette melkekartonger. Hver gang jeg er ute og flyr, bretter jeg minst fjorten melkekartonger når jeg kommer hjem. Da har jeg så ren samvittighet at jeg kan la motoren i bilen gå på tomgang i dagevis uten at jeg reagerer, sier komikeren fra Ulsteinvik.

 

KVART BERGENSER

Steen er stolt over å være kvart bergenser. Hans morfar het Erling Steen, og vokste opp i Ibsens gate ved Kronstad Stadion.

– Klart jeg er stolt av å ha bergensk blod i årene, og jeg kan nok takke morfar for at jeg faktisk lever av å stå på scenen i dag. Det var morfar som lærte meg å synge og tulle. Mitt første show hadde jeg på en stubbe i hagen, og morfar var publikum. Og det var mer enn nok til å få fot, sier Steen.

– Men du er ikke redd for å gå på trynet i glasshuset ditt, da?

– Det er meningen at jeg skal gå på trynet. Og i glasshus kan alle få se skikkelig. Jeg er jo en mann av min tid – en skikkelig tosk med andre ord.

Les mer om spilleplan og billetter