OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Spis og drikk i Bergen

Ute etter en smakfull matbit eller et sted for å nyte noe godt i glasset? Se byLIVs tips til nye, spennende steder og «gamle» travere.

Ute etter en smakfull matbit eller et sted for å nyte noe godt i glasset? Se byLIVs tips til nye, spennende steder og «gamle» travere.

Du finner hele saken i denne utgaven av byLIV

Magda

Magda er en stilig bar i enden av Kong Oscars gate, retning Bryggen. Lokalene er i moderne, skandinavisk design, og fylt til randen med grønne planter som skaper en urban og levende atmosfære.

I baren serveres cocktails, et stort utvalg vin og flere varianter av Magdas egen, hjemmelagde sangria. I tillegg serveres matfjøler med en rekke smakfulle oster, skinker, hjemmebakt brød og annen snacks som passer å dele i hyggelig lag. Utover kvelden vil DJ-en sørge for å sette stemningen med musikken, enten man vil danse, prate eller bare slappe av med noe godt i glasset.

Les mer på www.magdabar.no

 

Muskedunder

– Muskedunder er perlen som gjemmer seg bak det gamle «Bedre Føtter»-skiltet som fremdeles lyser på fasaden, opplyser daglig leder Linn Frøkedal.

Muskedunder serverer et bredt utvalg av kortreist mikrobrygg, egne cocktails og shandy (øl+ sitronbrus) – med hjemmelaget limonade og Voss Bryggeri sin prisvinnende øl, Oregonian, sier Frøkedal videre.

Med en profil skapt av folk som stammer fra Ujevnt og Lysverket, er fokuset god, men rolig stemning, og kvalitet foran kvantitet. Dessuten fine, kreative folk både foran og bak baren, ifølge Frøkedal. Baren huser også plateselskapet Eget Selskap (Hjerteslag, Silja Sol, 9 Grader Nord, Great News), og klientellet preges av mennesker fra musikk- og kunstmiljøet i Bergen. 

Les mer på www.facebook.com/bedrefotter

 

Nedre Nygaard

Nedre Nygaard er en relativt nyåpnet bar i Nygaardsgaten. Det er Alexander Arnø, som i sin tid også startet opp Tempo Tempo, som nå har startet opp baren tvers over gaten for Grieghallen.

Nærmeste nabo blir utestedet «Hoggorm», som eies av Fredrik Saroea og Christoffer Haatuft. 

Arnø har uttalt i BT at han liker tanken på å lykkes et sted der man ikke får gjester «gratis».

– Det gir meg en glede at klientellet velger meg aktivt – det er ikke sånn at folk bare snubler inn, slik det kan være i lysløypen, sa han til avisen.

Les mer på www.facebook.com/nedre-nygaard

 

Roxys Diner & Bar

Rett ved kinoen finner du Roxys Diner, som har interiør inspirert av 50- og 60-tallet, god stemning, saftige burgere og farlig gode milkshakes.

– Ta turen innom Roxys Diner om du skal til sentrum eller på kino. Roxys passer for både barnefamilier og vennegjengen., oppfordrer administrasjonssjef Jeanette Karlsen.

Les mer på www.facebook.com/roxysdinebergen

 

Pygmalion

Pygmalion på Nedre Korskirkeallmenning har vært en av Bergens lune restauranter i 15 år. Blant teglstein og stearinlys serveres gode lunsj- og middagsretter, småmat og hjemmebakte kaker.

Pygmalion er etterhvert blitt kjent for sin koselige, avslappede atmosfære og hjemmelagde mat laget av kortreiste og økologiske råvarer.

– Vi har en spennende og variert meny. Mest populær er fylte sprøstekte pannekaker, husets vegetarlasagne og superburger med ovnsbakte potetbåter og aioli. Den er tidligere kåret til byens beste burger, og har i årevis har vært bestselgeren på Pygmalion, tipser daglig leder Sissel Flakne Strømmen.

Les mer på www.facebook.com/pygmalion