OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Spennende nyåpning av butikk i Bergen sentrum

Etter 27 år som butikksjef i sentrum satser Leni Osa Strindberg nå på egen hånd med spennende kolleksjoner og nyåpnet damebutikk i Strandgaten 19.

Etter 27 år som butikksjef i sentrum satser Leni Osa Strindberg nå på egen hånd med spennende kolleksjoner og nyåpnet damebutikk i Strandgaten 19.

Leni Osa Strindberg har drevet Design Forum i 25 år og i årenes løp har hun bygget opp en solid kundebase som strekker seg langt utenfor byens grenser. Hun går nå motstrøms i forhold til den mye omtalte butikkdøden i Bergen og har klokketro på butikk konseptet som er godt fundamentert i den lange erfaring hun har fra bransjen. Leni kjenner kundene sine og vet hva de er på søken etter, hos Lenis vil de finne et unikt utvalg av kolleksjoner som ikke andre i byen har. Hun satser utelukkende på naturprodukter som ull, cashmere, silke, lin, bomull og lær, og er opptatt av at produksjonen og råvarene skal stamme fra en bærekraftig produksjon. Dette er klær man skal kunne ha i tiår hvis de blir godt tatt vare på.

De siste 10 årene har mange av butikkene som førte hennes yndlings merker forsvunnet fra byen, og det har stadig blitt handlet mer i Oslo og utlandet hvor utvalget har vært langt bedre. I sommer kom Leni i snakk med eieren av Gerts Cashmere i Oslo, Gert Pettersen. Gert har hatt suksess med sine butikker og egen design i hele 29 år, han har et solid nettverk i bransjen. Det er Gerts kolleksjon som blir grunnpilaren i Lenis Cashmere & Collection i tillegg til et unikt utvalg av andre merker hvor flere ikke er å finne i Bergens butikker fra før.

Leni mener hun er privilegert som har anledning til å starte for seg selv, entusiasmen og gleden lyser av henne. Litt inspirert som gründer er hun kanskje blitt av sin mann, Gert Chr. Strindberg, som har startet flere suksess bedrifter i årenes løp, blant annet Norwegian Piping og Fabtech. 

«Det er viktig at sentrum forblir Bergens viktigste møteplass, vi elsker alle de gode kafeene og restaurantene, men vi må ha mangfold og et bredt tilbud av butikker for å trekke kundene til byen. Mitt håp er at sentrum også i fremtiden skal være det stedet kundene går for å finne det lille ekstra og for å få en hyggelig handleopplevelse, møte venner og dyrke patriotismen som vi er så viden kjent for. Vakrere by finnes jo ikke» sier Leni som opprinnelig kommer fra Florø.

Mer informasjon finnes på nettsiden til butikken: www.lenis.no