OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Skogsunderholdning

BIT Teatergarasjen presenterer:
Lisa Lie / Poni of No Return
– Talk Softly But Carry A Big Stick
Bergenspremiére torsdag 27. mars kl 19:00

Forestillingen spilles 27.-30. mars, kl 19:00 i Teatergarasjen

Pris: 170/100

Lisa Lie er tilbake. Denne ene halvdelen av teaterduoen Sons of Liberty stiftet vi bekjentskap med i publikumsfavorittene Duell: Sons of Liberty 2 og God Hates Scandinavia, to satiriske og underholdende splatter-forestillingene som fikk anmelderne til å hente frem superlativer som ”glitrende”, ”en fest av en forestilling” og ”ustyrtelig morsom”.

I sin siste forestilling kommer forfatteren Lisa Lie til sin fulle rett og lar all sin tekstrikdom strømme fritt. Lies underverden i Skogsunderholdning er okkultismens, psykosenes og ufoenes verden. Scenen ser ut som en drømmeaktig skog av den litt uhyggelige sorten. Tåka ligger tjukk, store furutrær henger opp ned fra taket og noen dovne fabeldyr kan skimtes i bakgunnen. Kveldens ’reptilvert’ guider oss gjennom teorier og faktaopplysninger av ymse slag. Kildekritikken er det kanskje så som så med, men hva gjør vel det, så lenge betroelser fra virkeligheten, obskure ritualer, kvasi-vitenskapelige massemedier og teorien om at prins Charles egentlig er en øgle fra det ytre rom gjør susen i en blodfattig hverdag?

Mens butleren Carlos koker blod til reptilverten, som av og til kollapser av blodmangel, kastes vi mellom stand-up, surrealisme, kabaret og monolog, og det er bare såvidt vi klarer å henge med i de skarpe svingene. «Skogsunderholdning» er en reise gjennom menneskenes måte å konstruere virkeligheten på. Forestillingen beveger seg mellom fantasi og virkelighet i en hurtig skiftende stemning hvor grensen mellom sant og usant, og mer eller mindre ville teorier, viskes ut. Lie forsøker å gnisse ulike virkeligheter mot hverandre, og sannsynligheten er stor for at du kommer ut mer forvirret enn da du gikk inn – dog med en følelse av at alt fortsatt er mulig.

Presenteres i samarbeid med Nettverk for Scenekunst.
www.bit-teatergarasjen.no