OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Rita Eriksen på Madam Felle

Torsdag 2. april er det Rita Eriksen som har konsert på Madam Felle i konsertserien Akustisk Vår.

Rita feiret i 2008 sitt 20-års-jubileum som artist, og det er hele 10 år siden forrige egne CD-utgivelse.  Men nå er ventetiden over. Etter å ha spilt/sunget for utsolgte hus i forestillingen ”Skyfri himmel” (med låter av Bjørn Eidsvåg) i Stavanger i et halvt år, startet Rita innspillingen av ny plate tidligere i fjor. Resultatet har blitt soloplaten ”Hjerteslag”. NRK har A listet flere av låtene i fra albumet, som til nå snart har solgt til Platina. Albumet er også blant de 5 i toppen av NRK`s ”NORSK PÅ NORSK” sin topprangering med 10 poeng. Rita Eriksen har også ligget stabilt i det øvre sjiktet av VG listen siden albumet kom ut.

”Hjerteslag” inneholder i alt 13 utsøkte tolkninger av låter skrevet av noen av de beste låtskriverne/artistene i bransjen. Ingvar Hovland står for de norske gjendiktningene, med unntak av to låter som er oversatt av Susi Varming og Bjørn Kallevig. Om original låtene er engelsk/amerikansk, så er det allikevel et helnorsk album Rita Eriksen nå gir ut.

Produsenter er norskamerikaneren Leif Johansen og Jojje Wadenius, som også spiller henholdsvis bass og gitarer på platen. På flere av låtene, har også Oslo Session Strings bidratt med ulike strykeinstrumenter.

I tillegg kan vi høre Frode Østang Mangen (keyboards), Bjørn Charles Dreyer (div. strengeinstrumenter), Pete Abbott (trommer, perkusjon), Frank Eriksen (gitar), Ole Zweidorff (fele) og Steinar Ofsdal (fløyte)

Platen utgis av BigBox Music, med salg /Distribusjon gjennom Universal Music.

Les mer på: www.madamfelle.no