OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Raga Rockers på Verftet fredag 12. mars

Bandet har med jevne mellomrom vært oppløst, men ved inngangen til 2010 fremstår de som mer vitale enn noen gang. Det er til og med planlagt ny plateutgivelse 1. mars med tittelen Shit Happens – verken mer eller mindre! La oss håpe at vi kan nynne på noen nye hits på vei ned til USF Verftet fredag 12. Mars for å henge med Michael og hans kumpaner.

Raga Rockers er ett av de fire bandene i den etter hvert så utslitte kategorien ”de fire store”. Sammen med Jokke & Valentinerene, De Lillos og Dumdum Boys, var de med å forme norskspråklig rock fra tidlig 80-tall og utover.

Raga Rockers ble dannet i 1982, men historien til bandet startet egentlig før det, med fødselen av den norske punken, og det sentrale og banebrytende bandet Kjøtt. Michael Krohn spilte trommer i Kjøtt, mens Helge Gaarder var den karismatiske vokalisten. Låtskriverjobben delte de imidlertid på, og særlig den første tiden var det Krohns låter som dominerte i bandet. Kjøtt ga ut en single, en EP, et 12-tommers minialbum og LP-en Op før Michael Krohn og Helge Gaarder dro hver sin retning i musikalsk henseende. Uoverensstemmelsen var ikke av det alvorlige slaget, men likevel preget av at Gaarder hadde mistet troen på punken som videre uttrykksform og nærmet seg i stedet kunstrocken. Mens for Krohn var og ble punkrocken den naturlige taburetten, og han forlot bandet som så skiftet navn til Montasje i 1982, for å danne Raga Rockers. Her tok han selv grepet om mikrofonen, og ble en av norsk rocks mest karismatiske vokalister.

Med utgivelser som Maskiner i Nirvana (1984), Varme Dager (1987), Forbudte Følelser (1988), og ikke minst Blaff (1989), ble de ett av de viktigste bandene i norsk rock, og kanskje spesielt for de norskspråklige orkestrene.

Sted: USF Verftet
Dato: Fredag 12. Mars

Billetter og info: www.bergenlive.no

PS: Billetter til alle byens scener kan kjøpes med Sentrumsgavekortet på billettkontoret til Revy og Teaterservice i Grieghallen