OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Raff Design 2010

Raff Design 2010 er en uke viet design, tekstil og mote – med designeren i sentrum. Fra 30. august til 4. september viser designere med tilknytning til Bergen fram sine arbeider i byens beste utstillingsvinduer.

raff raft; (fam., især om klær) raffinert: raffe moter, modeller

Etym.: fork. form av raffinert

For første gang arrangeres en ukelang event hvor designere med tilknytning til Bergen får vist seg fram. 30. august til 04. september går RAFF Design 2010 av stabelen. Hele uken er viet tekstildesign og mote: designarbeid skal prege bybildet og designerne skal stå i sentrum for oppmerksomheten.

Ruten:


View Raff Design 2010 in a larger map

RAFF Design 2010 tilbyr i løpet av denne uken en vandreutstilling på gateplan, hvor utvalgte designerne får vist sine arbeider i byens beste utstillingsvinduer. Vi arrangerer også et seminar med mote- og tekstilfaglig innhold, og selvfølgelig avsluttes denne festuken med en stor happening.

Både unge og mer etablerte designere vil bli invitert til å vise frem sine arbeider for publikum og presse. Visjonen er å synliggjøre unike vestlandske designere, både i Norge og på sikt: utenfor Norges grenser. Vi ønsker å bidra til at vestlandsdesignere kommer seg opp, fram og ut! Målet er at dette skal bli en årlig event, og at prosjektet vil bidra til at flere unge mennesker velger å satse på design-, tekstil- og motebransjen.

Design Region Bergen er sterkt involvert i prosjektet, som et ledd i å gjøre bergensregionen til en av de ledende i Norden innen designdrevet nærings- og samfunnsutvikling.

Både Bergen Kommune, Hordaland Fylkeskommune og Sparebank 1 SR Bank er inne på sponsorsiden, og RAFF Design 2010 utarbeides av en rekke dyktige mennesker:
Thomas Thuland og Monica Gaustad (Vogue)
Design Region Bergen, ved Monica Hannestad og Maria Valding Seim
Picto Studio, ved Dan Tore Andersen og Linn Therese Nordland
Språkfolk, ved Petra J. Helgesen og Lene Bergmann
Medierådgiver Asle Steiestøl Wingsternes
Kaospilot Gina Paola Ulland
Lot 333, ved Christina Hannestad
Agent K, ved Karen Gjelsvik
Kunsthøgskolen, ved Kiyoshi Yamamoto

Les mer på www.Raffdesign.no

Sponsorer:
Bergen kommune
Sparebank 1 SR-Bank
Hordaland Fylkeskommune

Samarbeidspartnere:
Radisson Blue Hotel Norge
Bergens Tidende