OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

R.E.M til Bergen 4. september

Da er enda en av rockens storheter klare for Bergen. Torsdag 4. september står R.E.M. på scenen på Bergenhus Festning – Koengen. Billetter kan kjøpes med Sentrumsgavekortet.

R.E.M. har siden tidlig på 80-tallet vært ett av rockens mest fremtredende band og har klart å balansere massiv kommersiell suksess med hele tiden å være musikalsk relevant og nyskapende. Hitlåter som "Radio Free Europe", "Losing My Religion", "Shiny Happy People", "Everybody Hurts", "Man on the Moon", "What’s the Frequency, Kenneth?" og "Leaving New York" har R.E.M. satt dype spor hos mange mennesker verden over. Nå er det altså Bergen sin tur til endelig å få oppleve bandet og med Bergenhus Festning som kulisse vil det bli en perfekt avslutning på sommeren.
Det er 4 år siden bandet ga ut sitt forrige studioalbum ”Around The Sun” som solgte til platina og vel så det i Norge. Nå har de vært i studio igjen og er klar med sitt 14. studioalbum, som har fått tittelen ”Accelerate”. Det er spilt inn i i Vancouver (Canada), Dublin (Irland) og Athens (Georgia) sist vår med Grammy Award-vinnende produsent Jacknife Lee. Lee er kjent for sitt arbeid med U2 (How to Dismantle an Atomic Bomb), så vel som Snow Patrol, Bloc Party og Kasabian.
Første smakebit fra albumet er singelen ”Supernatural Superserious”. På det nye albumet har Michael Stipe, Peter Buck og Mike Mills tatt frem det gode, gamle R.E.M. med masse gitar og trøkk. I motsetning til "Around The Sun" er det ingen ballader på dette albumet, men spekket med energi og positive rockelåter.
R.E.M. teller ned tiden til album release på websiden www.ninetynights.com . Siden, som bla lansert 1. januar, inneholder et nytt høy-oppløselig videoklipp hver dag. Klippene er filmet av den franske filmskaperen Vincent Moon, som blant annet har jobbet med Arcade Fire, The Shins og The National.
Billettinfo og praktiske detaljer: Les mer…