OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Peer Gynt på Torgallmenningen

Bergen Filharmoniske Orkester byr på en storslått gave til byens befolkning med konsertforestillingen «Peer Gynt». Torsdag 15. august kl 19, midt på Torgallmenningen. Gratis.

Dennis Storhøi i Peer Gynt

Torsdag 15. august kl 19 byr Bergen Filharmoniske Orkester på en storslått gave til byens befolkning med konsertforestillingen «Peer Gynt». Her er utdrag fra Ibsens dramatiske skuespill, med musikk av Edvard Grieg.

Regissør er Svein Sturla Hungnes, som har stått for Peer Gynt på Gålå i Gudbrandsdalen i 25 år, og som har gjort dette til en av Norges største teaterbegivenheter. Dirigent er Eivind Aadland.

For denne kvelden i hjertet av Bergen, midt mellom Ibsenstatuen foran Den Nationale Scene og Edvard Grieg på sokkel i Byparken, gis Peer Gynt igjen liv, i Dennis Storhøis skikkelse. Kari Simonsen er mor Aase, Karoline Krüger utfordrer Peer som en moderne, forførerisk Anitra, mens det lokale sangtalentet Lydia Hoen Tjore synger Solveigs sanger. Videre medvirker hallingdansere fra Bergen ungdomslag Ervingen og Erlend Apneseth på hardingfele. Koret består av sangere fra Norges Korforbunds Ungdomskor og KorVest med gjester. Kormester er Håkon Matti Skrede.

Gratis adgang!

Start kl 19, varighet 1 ½ time

Konsertforestillingen arrangeres med generøs støtte fra Trond Mohn