OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Nye Zacharisbryggen viser seg

Konturene av Nye Zacharisbryggen viser seg, og eier Knut Jørgen Hauge satser på å skape en folkelig storstue midt på Torget. Forrige fredag var det Grand Opening med celebre artister og gjester.

Byggetrinn 1 er dermed sluttført, men ombyggingen fortsetter med uforminsket styrke frem til sommeren 2011. De mest iøynefallende endringene er inngangen fra Torget. Den er utvidet og det er gitt plass for et større atrium på innsiden med direkte adgang til flere restauranter.

– Vi kaller det foreløpig Mingleplassen. Dette er et sted hvor folk kan mingle og et naturlig treffsted når man skal møte familie eller venner, sier Hauge. Peppes Pizza har fått mer plass, italienske Illy har flyttet inn med en trendy vin og kaffebar i lokalene Baker Brun tidligere hadde.  Klar Bar er borte og erstattet med SunZBar, like ved siden av Wave.

– De neste endringene skjer oppe i bygget. Vi gir plass til gode restaurantkonsepter og også losjer som bedrifter kan leie ved mindre arrangementer. På toppen blir det glasstak som også blir uterestaurant om sommeren, sier Hauge. Aktiviteter er det Nye Zachariasbryggen skal bli kjent for.

– Nye Zachariasbryggen skal være et sted som henvender seg til et bredt publikum. Det er veldig mange ulike konsepter som finner sin plass i bygget og dermed treffer vi en langt bredere gruppe mennesker enn tidligere, sier Hauge. Rundt 50 millioner kroner har huseieren brukt på å renovere bygget.

– Bygget bar preg av 20 års hard slitasje. Først sommeren 2011 kan vi se det endelige resultatet, og jeg tror og håper folk setter pris på endringene, sier han.