OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Norden og Verden – En designperle på Danmarks plass

I Bergens mest trafikkerte kryss fant designerne bak tapetsuksessen Scandinavian Surface drømmelokalene ­– med plass til både butikk, studio og utstillingslokale.

I Bergens mest trafikkerte kryss fant designerne bak tapetsuksessen Scandinavian Surface drømmelokalene ­– med plass til både butikk, studio og utstillingslokale.

– Vi ville noe mer enn å bare sitte inne i et studio foran Mac´en, sier Åsne Midtgarden, en av de tre designerne bak Scandinavian Surface, som siden etableringen i 2003 har oppnådd internasjonal anerkjennelse for sine tapetdesign.

Med på laget er medeiere Ann-Tove Engenes og Kristine Dybwad, alle med utdannelse og lang fartstid innen design og tekstilkunst.

Scandinavian Surface-suksessen har nå ført til butikken Norden og Verden på urbane – og dermed perfekte – Danmarks plass.

– Dette lokalet over tre etasjer er helt perfekt for oss, med spennende vin- og mathus og byens beste slakter like ved, sier Midtgarden.

 

Du finner hele saken i denne utgaven av byLIV

Særpreget utvalg

Før butikkens dører ble åpnet i 2014, brukte designertrioen et år på å finne og kjøpe inn designprodukter av høy kvalitet, som kunne komplettere deres eget utvalg av tapet og grafiske trykk. Produktene hos Norden og Verden er håndplukket hos unike, anerkjente internasjonale og nasjonale produsenter.

I tillegg til sine egne grafiske trykk, formidler designerne også egendesignede enkle, tøffe og solide fjøler og saltkar i eik endeved. Fjølene har blant annet den fordelen at de kan stå på høykant på benken når de ikke er i bruk.

– Ved å kutte alle mellomledd mellom produksjon og utsalg kan vi tilby høy kvalitet til en god pris, sier Midtgarden, og mener det er en av fordelene ved å både være designer, produsent og butikkeier. 

Kom og bli inspirert! Ta turen innom verdens eneste komplette utstilling av Scandinavian Surface-tapeter i Fjøsangerveien 33A.

 

Spennende vårnyheter

Scandinavian Surface bygger stadig ut sin egen kolleksjon av grafiske trykk, produsert i Bergen i begrenset opplag. I vår lanseres blant annet nye grafiske arbeider i storformat, inspirert av mønster og farger fra gamle bokomslag kjøpt på Fretex.

Bearbeidede trestrukturer er grunntemaet i serien «Fragile Garden». Disse er trykket på cottonrag kunstpapir og designet for å henge fritt på veggen, uten ramme.

Norden og Verden byr dessuten på en rekke lekre nyheter denne våren:

  • Lamper fra Marset Barcelona, Studio Italia Design, Martinelli Luce, Eggerlicht, Pulpo, og Zlamp.
  • Håndvevde puter i ull, produsert gjennom et samarbeid mellom nederlandske Van Verre og Aymarakvinner fra Andesfjellene
  • Årets pledd fra Eleanor Pritchard, og gulvtepper designet av Pritchard for engelske Case Furniture