OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Möörhead til Bergen onsdag 7. desember

I mai 1975 fikk Lemmy Kilmister sparken i hippiebandet Hawkwind. Fast bestemt på å lage verdens feteste rockeband, brukte ikke den selvsikre engelskmannen lang tid på å sette sammen det hardeste, drøyeste og kanskje beste rockebandet verden har sett. Motörhead. Onsdag 7. desember spiller de i Peer Gynt-salen i Grieghallen. Det ordinære billettsalget starter lørdag 21. Mai kl 10.00 via Billettservice. Aldersgrense 18 år. Billetter kr 550 + avgift.

I de 35 årene som har gått siden starten, har Motörhead brukt all ledig tid til å turnere beinhardt, levert vaskekte rock´n´roll til millioner av fans, og ikke minst skrevet klassikere som Overkill, Iron Fist og ikke minst den udødelige klassikeren Ace Of Spades.

Motörhead står side om side med AC/DC når man skal avgjøre hvem som har gjort mest for rocken de seneste tiårene. Lemmy sier selv han ser bak mot legender som Little Richard og Chuck Berry for inspirasjon, men opp gjennom årene har han vært den største inspirasjonskilden for rockestjerner fra Dave Grohl til James Hetfield. Med sitt karakteristiske utseende (trailerbart, vorter, cowboyhatt), raspende røst og en basslyd så buldrende at den ville skremt Tor med hammeren på flatmark, har Lemmy Kilmister vært rockens soldat i kampen mot tullemusikk.

Og tro ikke at Lemmy og Motörhead har tenkt å gi seg. I fjor kom platen The Wörld Is Yours, en energibombe av en rockeplate. Dagbladet anmeldte platen til terningkast 5 under overskriften “Fortsatt tøffest i verden”, og skrev i anmeldelsen: ”Alt i alt er dette Motörhead som vi alle har lært å elske: buldrebass, grovkornede rockriff og en udødelig Lemmy snerrende om krig , flammer og de han ellers har et horn i siden til.”

Selv sier Lemmy det enda enklere på begynnelsen av hver konsert:
– We are Motörhead and we play rock´n´roll.

Og det er akkurat det de skal gjøre i Bergen. Vi gleder oss. Sist Lemmy & co var i Bergen, i 2004, gjorde de en legendarisk konsert i Teatergarasjen. Og, ja, det var utsolgt lang, lang tid i forveien.

Noen fun facts om Lemmy og Motörhead:

• Motörhead nådde 1. plass på de engelske albumlistene med liveplaten “No Sleep ´til Hammersmith” i 1981.
• Lemmy Kilmister skrev teksten til Ozzy Osbournes powerballade “Mama I´m Coming Home”.
• Motörhead vant den prestisjetunge amerikanske Grammy-prisen i 2005, da for sin coverversjon av Metallicas “Whiplash”.
• Tidligere i år ble dokumentaren “Lemmy” sluppet. Der hylles Lemmy av blant andre Slash, James Hetfield, Jarvis Cocker, Dave Grohl og Alice Cooper.
• På Metallicas coveralbum fra 1998, “Garage Inc”, er det hele fire låter av Motörhead, mer enn noen andre artister: “Stone Dead Forever”, “Overkill”, “Damage Case”, “Too Late, Too Late”.
• Motörhead har solgt over 40 millioner plater i sin karriere.
• Siden første konsert i Norge på 80-tallet, har Motörhead spilt i hele 11 norske byer eller tettsteder: Oslo, Bergen, Tromsø, Stavanger, Sandnes, Kristiansand, Kvinesdal, Mo i Rana, Hamar, Trondheim og Stavanger.
• Lemmy opptrer som sjåfør på videoen til Foo Fighters-låten ”White Limo” fra deres nye album

Billetter og ytterligere info: www.bergenlive.no

Bruk Sentrumsgavekortet til Motörhead
Har du fått Sentrumsgavekortet? Husk at det kan brukes både til shopping i hele sentrum, og til å kjøpe billetter til Motörhead og andre høydepunkter på billettkontoret hos Revy- og Teaterservice i Grieghallen.

Kortet kan kjøpes i Nye Berstad-kiosken like ved Tinghuset på Tårnplass. Bedrifter kan bestille på bergensentrum.no