OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Lunsj på Classic Restaurant

I Bunnpris sine gamle lokaler ved Korskirkeallmenningen finner du nå Classic Restaurant. De ønsker å være en restaurant som serverer internasjonale retter med en moderne vri, og samtidig ha fokus på norske råvarer.

I Bunnpris sine gamle lokaler ved Korskirkeallmenningen finner du nå Classic Restaurant. De ønsker å være en restaurant som serverer internasjonale retter med en moderne vri, og samtidig ha fokus på norske råvarer.

Kilde: Utetrend
Av/foto: Birgitte Skår

Olga Krzyszczak flyttet fra Polen til Norge for fire år siden. Nå er hun 26 år og har startet sin egen restaurant i Bergen sentrum. Kjøkkensjefen er ingen ringere enn hennes egen lillebror Aleks Krzyszczak, og blant servitørene finnes hennes egen gamle kollega fra Wesselstuen.

EN RESTAURANT I OPPSTARTSFASEN

Classic Restaurant er kanskje ukjent for mange ettersom de åpnet dørene for bare fire måneder siden. Du finner dem i Nedre Korskirkeallmenningen 2, i de gamle lokalene til Bunnpris.

Restauranten ligger litt bortgjemt og er skjermet fra det meste av bytrafikken. Du kan likevel sitte ved vinduet og observere alle menneskene som går forbi på utsiden.

Olga forteller at det er vanskelig å starte en helt ny restaurant i Bergen, og spesielt når man åpner på vinterstid.

– Det går heldigvis bedre og bedre her nå. Vi har fått noen stamgjester, men vi trenger jo at folk skal vite at vi eksisterer for at de skal kunne komme hit.

MODERNE NORSK KJØKKEN

Da Olga flyttet til Norge oppdaget hun hvor god den norske maten faktisk er, og ble overrasket over hvor få steder man faktisk kan kjøpe den på restaurant.

– Dere har så gode råvarer her! Og folk er nesten ikke klar over det selv en gang. Det er så mange restauranter som heller serverer pizza og lasagne.

Selv er hun mer opptatt av norsk fisk og skalldyr. I tillegg er det viktig at maten er sunn, smaker godt, og ikke lages av halvfabrikata.

– Vi lager all maten her selv, og har alltid ferske råvarer.

Classic Restaurant ønsker å være en av restaurantene i Bergen som tilbyr tradisjonell, norsk mat. Samtidig ønsker de å skille seg litt ut ved å sette en moderne vri på rettene.

– Vi serverer gjerne hjemmelaget potetchips, søtpotetmos eller rødbetemos til hovedrettene. Og grønnsaker selvfølgelig.

Maten man får servert skal smake godt, men det er også viktig at maten ser fin og innbydende ut. Kokkene får mye frihet på kjøkkenet og får utløp for sine kunstneriske drømmer gjennom danderingen på tallerken.

KREMET RØDBET- OG BLOMKÅLSUPPE

Jeg får servert en to-retters lunsjmeny av Olga. Først en kremet rødbete- og blomkålsuppe med brød ved siden av, og deretter stekt uer med rødbetepuré og grønnsaker.

Rødbeter som noe annet enn et tilleggsmoment på tallerken, er uvant for meg, men det gir overraskende nok fra seg mer farge enn smak. Maten smaker godt, og ser definitivt veldig kunstnerisk ut.

Dersom man er ute etter en litt enkel lunsj er denne menyen kanskje litt i det meste laget. Men restauranten har daglig tilbud på suppe til kun kr 79,- for en stor porsjon.