OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Lucullus – klassiske Bergensretter Anno 2014

Denne minifestivalen er en hyllest til Klassiske Bergensretter anno 2014. For dere er vel nysgjerrige på å få vite mer om mat som f.eks. røykerompe og prinsefisk?

Denne minifestivalen er en hyllest til Klassiske Bergensretter anno 2014. For dere er vel nysgjerrige på å få vite mer om mat som f.eks. røykerompe og prinsefisk?

Kjøkkensjefen i Lucullus har nemlig saumfart gamle kokebøker og oppskrifter for å lage sin egen vri på de gamle klassikerne. Teamet hans har laget en 5-retters meny med tilhørende drikke. De som vil oppleve rettene kan fra kl. 19 torsdag til lørdag i denne perioden få en tidsreise med på kjøpet. Spisevert Dag Sæverud og nestor innen bar og brennevinshistorie i Bergen, Hans Bru, vil servere små historiedrypp innimellom matrettene som du garantert ikke har hørt før!

Delta på vårt quiz på Facebook og vinn middag for 2 på Lucullus!

5- retters meny inkl. aperitiff, drikkemeny og historiefortelling.
SE MENYEN

Pris: 1350,- per person

Bestillingsinfo:
Online booking på: www.neptunrestauranter.no
Restaurant Lucullus, Scandic Neptun tlf: 55 30 68 00
Mail: neptun@scandichotels.com

Om du vil oppleve Bergens gamle smaker, er et besøk på Lucullus absolutt å anbefale. Restauranten på Hotell Scandic Neptun har vunnet priser for sin matlaging, noe den romerske generalen Lucius Licinius Lucullus hadde vært stolt av. Han var berømt for sine utsøkte banketter og forkjærlighet for god mat, og insisterte på kvalitetsmat enten han underholdt gjester eller spiste alene.

Besøker du Lucullus i denne perioden kan du kanskje få smaken på torskehale (eller røykerompe). Kjært barn har mange navn, og det er ikke godt å si hvilket av dem som høres mest delikat ut … Kaffen tar du selvsagt sammen med en skillingsbolle eller en boerkake, som ble laget i det gamle Bergen.

Apropos navn, vet du forresten hvordan bløtkaken Hvit Dame fikk sitt navn? Denne bløtkaken ble alltid servert med makronbunn og marsipan, og som en sikker vinner i festlige lag var den ofte en gjenganger på bergenske bord. En tysk keiser syntes også han fikk servert denne kaken vel ofte når han besøkte Bergen, og utbrøt ved en anledning: «Ah, nochmal die weisse dame …» Den hvite dame var nemlig et kjent gjenferd i Tyskland som gikk igjen, akkurat som kaken gjorde.

Vi håper du tar turen innom Lucullus for å oppleve historisk sus og klassiske Bergensretter anno 2014!

Vinn middag for 2 på Lucullus, klikk for å komme til Facebookquiz!