OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Lørdag 27. og søndag 28. august er det tid for Festningsdagene 2016!

Festningsdagene gir et stort og variert kulturhistorisk tilbud til barn og voksne.

Hovedattraksjonen er en middelalderfestival med aktiviteter og formidling av Bergens og festningens historie fra årene 1100-1500, men også nyere festningshistorie blir formidlet. I løpet av to dager vil det foregå mye innenfor festningens murer.

Et myldrende middelaldermarked, med tilreisende og lokale handelsfolk som tilbyr håndverksprodukter som klær, redskaper og leker med utgangspunkt i middelaldertradisjoner. Barn og voksne kan se, og delta, i tilvirking av redskaper, bruksgjenstander og tekstilarbeider, samt mat som blir laget på tradisjonsrike måter. I det medisinske hjørnet kan man lære om urter som medisin, samt annet som ble tillagt helsebringende virkning, som amuletter, i middelalderen. Det blir et bredt spekter av aktiviteter for barn og voksne; sverdkamp, pil- og bueskyting, foredrag, vandringer, konserter, samt hoffskole. En kan oppleve forsvarsteknikker som pilregn og kasting med trebucheten «Magnus». Videre vil det foregå ulike workshops med basis i håndverkstradisjoner og på Koengen vil Forsvaret vise fram militært utstyr fra tidligere og nyere tider.

Festivalen er åpen fra 12-16, og åpner igjen kl. 18-24 for middelalderfest i gildeteltene i Borggården, samt konsert med Wardruna i Håkonshallen kl. 21 både lørdag og søndag.

Arrangørens nettside

Festningsdagene er et samarbeidsprosjekt mellom aktører på Bergenhus Festning; Kommandantskapet på Bergenhus, Statsbygg Vest, Forsvarsbygg nasjonale festningsverk og Bymuseet i Bergen.