OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Korskirkekvartalets fremtid

Vågsbunnen og området rundt Korskirken går en spennende tid i møte.

Vågsbunnen og området rundt Korskirken går en spennende tid i møte.

– Vi arbeider hardt hver dag for å prøve å skape en annen puls og styrke i sentrum av Bergen, sier Tommy Hansen, administrerende direktør i AB Eiendommer til byLIV.

Det var i fjor at investor Tom Rune Pedersen og AB Eiendommer kjøpte eiendommene som utgjør et kvartal i Nedre Korskirkeallmenningen. 1. april i år fikk selskapet endelig overta. I planene er blant annet Bergens største hotell, en passasje med glasstak i Skostredet, og trolig en flott uterestaurant med utsikt.

Foruten at Rema 1000 får lokaler i det gamle bankbygget, er det ifølge Hansen enda lite som er offisielt hva angår hvem som får huse seg i området. Prosessen med å få inn spennende butikk- og restaurantkonsepter er imidlertid godt i gang.

– Vågsbunnen er et typisk og særpreget bergensområde, og det er mange muligheter til å skape pulserende bergensliv i området. Dette er det historiske sentrum i Bergen, og det ønsker vi at bergenserne skal bruke langt mer enn i dag, sier han. Direktøren forteller at de finner inspirasjon fra tilsvarende områder, blant annet i Oslo og London. Der dukker det ofte opp flotte og spennende konseptbutikker og spisesteder hvor eierne og driverne har stor sans for de omkringliggende, flotte byggverkene, gatene og smugene.

– Slike små og store juveler fremstår som mer og mer fristende for de innovative, svært dyktige driverne og deres nye konsepter, sier Hansen. Han forteller at bergenshus og gater skal integreres i planene, og lover mange gode opplevelser.

Ikke utfordringer, bare muligheter
Investorene har stor tro på at Bergens sentrum er beskyttet av de syv fjell. Hansen opplever at byen har en velfungerende puls, og i AB eiendommer er det, ifølge Hansen, ingen som snakker om utfordringer – kun
muligheter.

– Bergen sentrum er spekket med perler som vil gi oss fantastiske muligheter i tiden som kommer. Dette til glede for både lokalbefolkningen og turistene, sier direktøren.

For ifølge Hansen er bergenserne glade i sitt sentrum, og han mener byen har mye unikt å by på som bydelene ikke kan måle seg med.

– Det er et veldig hyggelig miljø her nede, og vi gleder oss til å bidra med å skape en allmenning som kan brukes, og til å forsterke mangfoldet i byen. AB Eiendommer satser store ressurser i bykjernen, og vi tror denne satsingen også vil gi positive synergier til resten av sentrum.