OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Konsert med Anne Hvidsten på Torgallmenningen 23. april

Med tre album og flere hitsingler bak seg har Anne Hvidsten vist at hun er en førsteklasses artist og låtskriver. Singelen ”Hav av tid” slippes sommeren 2016, og kanskje får vi en smakebit sammen med gamle klassikere når Anne holder gratiskonsert på Torgallmenningen på byLØRDAG 23. april.

Anne Hvidsten - Foto: Per Heimly

Med tre albumutgivelser og flere godt etablerte enkeltlåter bak seg har Anne Hvidsten vist at hun er en artist og låtskriver man kan regne med i mange år fremover. Anne slipper singelen ”Hav av tid” sommeren 2016, og kanskje får vi en smakebit sammen med gamle klassikere som «Need to Know» og «Heim til Austrheim» på gratiskonserten på Torgallmenningen på byLØRDAG 23. april. Anne går på scenen kl 14.

Velkommen til konsert med Anne Hvidsten og andre spennende artister på Torgallmenningen 23. april

Anne Hvidsten ble først kjent etter monsterhiten ”Need to Know” i 2003. Hun gav senere ut albumet med samme navn i 2004. Også låten ”Disconnection” var en av de mest spilte låtene på norsk radio i kjølvannet av lanseringen. Anne turnerte land og strand med band og gitar, og fikk en stor tilhengerskare med sin fengende popmusikk. Platen ble spilt inn med Jørn Dahl og Hans Olav Grøttheim og albumet ble gitt ut på EMI.

I 2008 deltok hun i Melodi Grand Prix hvor hun kom til Sistesjansen med låten ”A little more”. Etter dette satset hun en periode fullt og helt på musikk igjen da hun i 2009 spilte inn og gav ut sitt andre studioalbum ”The Bubble Burst”. Albumet ble spilt inn i Lydetaten, og Anne produserte albumet sammen med Daniel Hauge. Denne gangen gav Anne ut albumet på egen hånd, og høstet masse erfaring fra andre områder av musikkbransjen enn bare den rent kunstneriske. Albumet ble godt mottatt og låten ”Dreams” var blant annet A-listet på P1 i flere måneder.

I 2010 innledet Anne sitt samarbeid med Hihat Management. Med god hjelp og veiledning har Hihat vært og er fremdeles en solid støttespiller for Anne.

Sideprosjektet ”Heim til Austrheim” – Annes hyllestsang til hjemkommunen Austrheim, skulle vise seg å bli en stor suksess. Låten har blitt en gjenganger både på NRK P1 og på NRK Hordaland. Anne har også deltatt i Tore Strømøys programserie ”Sanger om Norge” fra 2014.

I 2012 gav Anne Hvidsten ut sitt tredje studioalbum ”My favourite Song”. Denne gangen et bluegrassinspirert album spilt inn i Lydriket med Geir Luedy. Nok en gang står Anne som låtskriver bak alle låtene, og leverer treffsikre, fengende låter med sterke tekster. Annes tre album har fått jevnt over gode kritikker, og viser at Anne er en trygg og god låtskriver. Anne har også en klokkeklar stemme som bergtar lytterne. Hun har en scenesjarm og en lun humor og tør å utlevere bakteppet bak låtene på en måte som gjør lytteren nysgjerrig.

Anne har også utviklet en mer leken side ved sine opptredener og har flere ganger skrevet spesialskrevne sanger tilpasset eventer og konserter – gjerne på norsk.

I 2013 fikk Anne Hvidsten sitt andre barn, og har hatt en liten pustepause i den forbindelse. Men nå børster hun støvet av gitaren igjen, og har funnet frem låtskriverpennen igjen.

Første smakebit på nytt materiale er nesten klart, og Anne slipper singelen ”Hav av tid” sommeren 2016. Denne gang befinner Anne seg i et visepreget popterreng der tekstene er skrevet på norsk.

”Hav av tid” er en vakker kjærlighetssang om den første kjærligheten, der hele verden er åpen og alt er mulig. Litt som å kaste seg ut i musikkverdenen igjen. Hvor disse mulighetene fører Anne vil bare tiden vise. Men alle som har hørt Anne, kan bare glede seg!

Artistliste byLØRDAG 23. april – Torgallmenningen:

12.00 Sofye
13.00 Majorleap
14.00 Anne Hvidsten
15.00 Patrick Jørgensen

byLØRDAG 23. april