OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Klubb Jovial

Gjengen bak Klubb Kok har åpnet lørdag 16. april dørene til sitt nye utested. Vi tok turen innom for å kjenne på stemningen, og snakket med Vågard Unstad om konseptet.

Gjengen bak Klubb Kok har åpnet lørdag 16. april dørene til sitt nye utested. Vi tok turen innom for å kjenne på stemningen, og snakket med Vågard Unstad om konseptet.

Kilde: Utetrend
Av: Erik Aasebø

Foto: Lars Kristian Steen

– Jovial skal ha fokus på fest, men ikke rølp! Det er forskjell på rølp og fest, sier Vågard Unstad, rapartist kjent fra trioen A-Laget. Unstad er en av eierne bak det nye utestedet, rett rundt hjørnet for Klubb Kok.

Før lørdagskvelden var hypen rundt Jovials åpningsfest stor, noe som gjenspeilte seg i den lange køen utenfor det nyeste tilskuddet til Bergens uteliv.

Rundt klokken tolv var stedet stappfullt av folk som holdt det gående til langt på natt. Blandingen mellom house og poplåter kombinert med et intimt dansegulv skapte en pulserende atmosfære som forhåpentligvis satt standarden for lørdagskveldene på Klubb Jovial i lang tid fremover.

JOVIAL STEMNING

– Det skal være jovial stemning på et sted som Klubb Jovial.

– Vi ønsker som sagt ikke å oppfordre til rølpete drikkekultur, så vi kommer til å kjøre en nokså streng dørpolitikk. Vi ønsker å være stedet for folk som er glad i å danse og å gå ut med vennene sine, fortsetter Unstad.

– Vi slipper folk inn basert på formen. Det skal være jovial stemning på et sted som Klubb Jovial, presiserer Unstad.

ET ANNERLEDES KONSEPT

Med Klubb Kok rett rundt hjørnet, som har etablert seg som Bergens arena for hip hop og rapmusikk, er Unstad klar på at Klubb Jovial skal bli et helt annet konsept.

– Dette skal ikke bli noe «Kok 2».  Klubb Jovial skal være et veldig eget sted, så vi har for eksempel valgt å ha gratis inngang, forteller Unstad.

Forskjellen fra Klubb Kok vil du også kunne merke på musikken. Der Kok spiller hip hop og rapmusikk, vil Jovial fokusere mer på populærmusikk. Unstad forteller at det kommer til å spilles alt fra hip hop til house, pop og R&B.

– Vi ønsker ikke å bli et av de stedene som bare spiller allsanglåter fra åttitallet. Jovial skal spille oppdatert popmusikk. Ispedd litt klassikere selvfølgelig, en god låt er jo en god låt tretti år senere, ler Unstad.

FK JOVIAL

Klubb Jovial ligger i de gamle lokalene til sportspuben Scotsman, og Unstad forteller at de har valgt å fortsette satsningen på idrett, og da spesielt fotball.

– Det er veldig gode fasiliteter for å se kamper der, vi har de beste skjermene i byen, sier en stolt Unstad.

På torsdags, fredags- og lørdagskveldene kommer stedet til å være Klubb Jovial med fokus på festing. Men i ukedagene forvandles lokalene til FK Jovial, altså fotballklubb Jovial.

Unstad har en klar visjon for fotballkonseptet, han ønsker ikke at det skal bli nok en bule som ser ut som om den er designet kun for menn.

– Det tradisjonelle fotballpub-konseptet i Norge er litt ekskluderende, det er laget for menn mellom 20-50 år, og vi merker jo at det er veldig mange flere som er glad i fotball i Norge, forklarer Unstad.

Unstad forklarer videre at de ønsker å skape en plass hvor det er lyst, hyggelig og mulig å ta med familien sin for å se på kamper. Han er klar på at det skal være mulig for andre enn bare gubber å nyte sportsbegivenheter der.

– Vi føler at Bergen mangler et skikkelig sted hvor folk kan samles, spise god pubmat og se kamper, sier Unstad.

FIIN TORSDAG

-Du trenger ikke være fast i fisken for å være fin i formen.

I tillegg til å være sportsbar i ukedagene og klubb i helgene, kommer Jovial til å kjøre et konsept på torsdagskveldene med fokus på stil og god dansbar musikk, under navnet Fiin torsdag. Unstad forteller at de ønsker å tilby de som vil starte helgen tidlig muligheten til å gjøre det med stil.

– Her vil vi ha fine mennesker av alle former og fasonger. Du trenger ikke være fast i fisken for å være fin i formen, gliser Unstad.

Førstkommende torsdag har du altså muligheten til å bli fiin på vin og andre drinker i Scotsmans gamle lokaler, og på lørdag lager duoen PIKA fest på Jovial! Vi gleder oss til å følge utviklingen og forventer mye fete ting fra det nye utestedet på Torgallmenningen.

Dette er Klubb Jovial:

  • 20-års grense
  • Ligger i Valkendorfsgate 1b
  • Gratis inngang
  • Klubb i helgene
  • Sportsbar i ukedagene med servering av mat