OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

John Fogerty konsert i Bergen sentrum 30. juni

John Fogerty var frontfigur, vokalist og låtskriver i det legendariske rockebandet Creedence Clearwater Revival, som hadde sin storhetstid i årene 1968-1971, og solgte i denne perioden like mange plater som The Beatles. Blant gruppens mest kjente sanger kan nevnes ”Proud Mary”, ”Bad Moon Rising”, ”Down On The Corner”, ”Who’ll Stop The Rain”, ”Green River” og ”Have You Ever Seen The Rain”. Alle komponert av John Fogerty.

Den intime og idylliske arenaen Plenen inne på Bergenhus Festning vil være en perfekt kulisse for John Fogertys klassiske låter. Onsdag 30. Juni er datoen man skal merke seg om en er interessert i å oppleve en av gigantene i amerikansk musikkhistorie. Billettsalget starter fredag 26. Februar kl 09.00.

Etter Credence ble oppløst skrev Fogerty en av de sangene som Status Quo er mest kjent for, ”Rockin’ All Over The World”, men han holdt seg unna rampelyset det meste av tiden frem til januar 1985 da han gjorde comeback med albumet Centerfield. Siden har det kommet en rekke album, hans siste er The Blue Ridge Rangers Rides Again, som han toppet salgslistene i Norge med i fjor høst.

John Fogerty vil ha rundet 65 år når han kommer til Bergen i juni måned, men på konsertene får han ettertrykkelig bevist at både den grove sangstemmen og den musikalske iveren er intakt. Noe han senest viste sommeren 2005 da han spilte for et feststemt publikum på Sotra utenfor Bergen. Siden den gang har han spilt et par ganger i Oslo, og hver gang har han vist den samme spillegleden og fremført klassikerne sammen med bandet sitt.

Hans første musikalske ytring etter oppløsningen av Creedence var soloalbumet Blue Ridge Riders (1973). Platen besto av gamle countrysanger. Han spilte alle instrumenter selv og hans navn glimret med sitt fravær på coveret. Nå har han oppsøkt dette konseptet på nytt, og i motsetning til sist har han med seg et knippe utmerkede musikere ledet av gitaristen Buddy Miller, sist sett i Bergen som en del av superbandet til Robert Plant og Alison Krauss.

På det nye albumet The Blue Ridge Rangers Rides Again har John Fogerty med seg Don Henley og Timothy B. Smith fra The Eagles og Bruce Springsteen som duettpartnere på hver sine låter. Førstnevnte på Rick Nelsons ”Garden Party” og Springsteen på Everly Brothers ”When Will I Be Loved”. Dette er sanger han setter pris på, og det høres i hans personlige og overraskende avslappede tolkninger. Han har intet å bevise, han vil kun formidle sin kjærlighet til disse sangene, hvilket har vært en medvirkende årsak til at han har mottatt til dels strålende anmeldelser for sitt nyeste album.

Sted: Bergenhus Festning – Plenen
Dato: Onsdag 30. Juni

Billetter og info: www.bergenlive.no