OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Jackie Leven på Madam Felle 9. april

Jackie Leven har besøkt Norge jevnlig siden første halvdel av 90-tallet. Den store skotten er en velsett gjest her i landet med en stadig økende tilhengerskare, dog ikke større enn at han fremdeles kan opptre på små klubber med en nærkontakt til sine lyttende fans som få andre artister er forunt. Fredag 9. april holder Jackie Leven konsert på Madam Felle i Bergen sentrum.

Jackie Leven sammenlignes ofte med Van Morrison. Ingen dum kommersiell sammenligning, bare det at Jackie er så mye mer. Jackie er en historieforteller på høyeste nivå. Tekstene og musikken hans griper tak og slipper deg ikke før du har fordøyd det lenge og vel. Som alle vet begynte det med kultbandet Doll By Doll, dop og rock´n´roll på 70-tallet. Historien kjenner de fleste. Men fra “The Mystery of Love is Greater Than The Mystery of Death” i 1994 var det en ny Jackie Leven som åpenbarte seg. Dopfri etter et langvarig smertehelvete etter et stygt overfall, var det en Jackie Leven som ga begrepet ”celtic soul” nytt og vakkert innhold. Siden har det blitt et tjuetalls album fra denne eminente artisten.

Når Jackie Leven kommer til Norge igjen til våren vil han være aktuell med albumet “Gothic Road” som har utgivelsesdato 5. April på Cooking Vinyl (distr Tuba).

Hans forrige album ”Lovers At The Gun Club” (2008) fikk aldeles strålende anmeldelser i Storbritannia. I selveste The Independent ble albumet belønnet med fire av fem stjerner og følgende treffende beskrivelse: “Leven’s majestic voice is one of the most noble instruments in popular music…” Eller som musikkmagasinet Uncut beskrev det samme albumet i en annen anmeldelse som ble belønnet med fire av fem stjerner: ”Typically brilliant!”

Det er duket for nok en høytidsstund med nydelige låter og absurde historier.

Billetter og info: www.madamfelle.no

PS: Billetter til alle byens scener kan kjøpes med Sentrumsgavekortet på billettkontoret til Revy og Teaterservice i Grieghallen.