OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Inviterer til åpen brannstasjon

Bergen brannvesen inviterer alle til åpen brannstasjon lørdag 24. september i tidsrommet fra klokken 11 til 14.

Bergen brannvesen inviterer alle til åpen brannstasjon lørdag 24. september i tidsrommet fra klokken 11.00 til 14.00.

Dørene åpnes til Bergen hovedbrannstasjon, og brannstasjonene i Åsane, Arna, Fana og Laksevåg. Også Hauge brannstasjon på Oserøy og Tysse brannstasjon i Samnanger åpnes for publikum denne dagen. Vi gjør oppmerksom på at Sandviken stasjon dessverre ikke anledning til å ha åpen dag. Vi oppfordrer imidlertid publikum til å besøke våre andre åpne brannstasjoner.

Uke 38 er den nasjonale brannvernuken med over 600 000 deltakere. Brannvernuken arrangeres av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, If Skadeforsikring og brannvesenet.

På åpen brannstasjon er det mange aktiviteter:

• Spyl på blink med brannslange

• Slokk brann i kar

• Prøv varmesøkende kamera

• Test dine brannkunnskaper i kunnskapsløypen – premie til alle

• Kjør med taubane

• Demonstrasjon av komfyrbrann

Det blir også kafé i alle stasjoner. Inntektene herfra går til arbeid for brannskadde barn og unge (Burn Camp).

Parkering

Det er parkeringsmuligheter i nærheten av de fleste av brannstasjonene. Nærmeste parkeringsmulighet til Hovedbrannstasjonen er Bygarasjen. Ved Fana brannstasjon er det parkering ved Statsped. Tenk på fremkommeligheten for både brannbiler, andre gjester og de som bor i nærområdet når du parkerer.

Sjekk rømningsveiene der du bor

Åpen dag på brannstasjonen markerer avslutningen på den nasjonale brannvernuken. I tillegg til åpen dag på over 320 brannstasjoner, avholdes det en nasjonal brannøvelse med over 600 000 deltakere fra bedrifter, skoler, barnehager, institusjoner, offentlige kontorer og privathusholdninger landet rundt.

– Øvelser gjør mester – også i hjemmet! Tenk nøye gjennom hvilke rømningsmuligheter du har fra boligen, slik at du og din familie blir best mulig forberedt på å handle riktig når det gjelder. Besøk gjerne en av våre åpne brannstasjoner for råd eller tips til hvordan gjennomføre en øvelse i hjemmet, oppfordrer brannsjef Johnny Breivik i Bergen brannvesen.