OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Fotoutstilling: Rock’n’Roll Diaries by Mick Rock

Mick Rock er mest kjente for sine fotografier av David Bowie, Lou Reed, Iggy Pop, Pink Floyd’s Syd Barrett, Queen, Debbie Harry med flere fra 70-tallet. Flere av disse bildene har fått ikonisk status, og bildet til omslaget av Lou Reed’s Transformer har på mange måter fått status som rockens Mona Lisa. Fotoutstillingen kan du studere på Galleri Garage under hele Bergenfest 28. april – 2. mai. Gratis.

I de mange bøker som gis ut om musikk og fotografi er Mick Rock en av de mest fremtredende. Selv om det er bildene fra den såkalte Glam-perioden som dominerer i vår bevissthet, er Mick Rock fremdeles helt på høyden som fotograf i dag. Han jobber med like stor entusiasme for små og store plateselskaper, magasiner og andre prosjekter. Mick Rock har også en relasjon til Bergen ved at coverfoto til Sondre Lerche’s album Two Way Monologue fra 2003 er signert ham. Mick Rock har utstillinger over hele verden og etterspørselen etter hans arbeider er økende.

Kurator for utstillingen i Bergen er den norske kunstneren og redaktør av magasinet Hot Rod Jan Walaker. Utstillingen med den talende tittelen ”Rock ’n’ Roll Diaries” viser noen av høydepunktene i Mick Rock sin produksjon. Bildene er til salgs og en utgave av magasinet Hot Rod følger utstillingen som katalog.

Åpningstider for utstillingen:
Onsdag 28. – Fredag 30. april kl 15 – 22
Lørdag 1. Mai kl 12 – 20
Søndag 2. Mai kl 12 – 18

Les mer: Bergenfest 2010