OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Fortellinger i porselen

Ny utstilling ved Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum: So-Sun Kim – Fortellinger i porselen 06.09 – 19.10.

Lørdag 6. september kl. 13.00 åpner Sør-Koreas ambassadør i Norge utstillingen "Fortellinger i porselen" av den Sør-Koreanske kunstneren So-Sun Kim. I åpningen inngår også tradisjonell Sør-Koreansk underholdning.

So-Sun Kim er utdannet skulptør fra kunstakademiet i Seoul, men har funnet sitt personlige uttrykk ved å male fargerike motiver av dyr og blomster på hvit porselen. 

Folkekunstinspirert
So-Sun Kim har stilt ut i Japan, Indonesia og USA, og hun er opptatt av forståelse over landegrenser. Gjennom det folkekunstinspirerte maleriet på hvit porselen vil tilskuerne bli i stand til å få et lite blikk inn både til det tradisjonelle og det moderne Sør-Korea. Ved å bygge på gamle, koreanske tradisjoner vil hun gi publikum anledning til å forstå mer av koreansk kultur. Kontakt med kunstneren er kommet i stand med hjelp fra det sørkoreanske miljøet i Bergen og utstillingen inngår i Kunstmuseene i Bergens profilering av Mangfoldsåret 2008.

Jakten på sammenhenger
”Fortellinger i porselen” inngår i et større tema som vi har kalt ”Jakten på sammenhenger/looking for connections”. Alle utstillingene i Permanenten settes opp under dette temaet høsten 2008 og våren 2009. Målsettingen med utstillingene er å rette søkelyset mot det som binder og det som skiller norsk og asiatisk kunst- og designkultur.

I So-Sun Kims kunst kan man gjenoppdage lengselen tilbake til det sørkoreanske folkets drømmer, kjærlighet og åpne smil. Og man kan kjenne duften av livets skjønnhet slik det er blitt levd i våre hjerter gjennom årene sammen med naturlige ting som vann og skyer”. (Sam-Woo Suk, Zen Buddhist Temple, Chicago 2002)

 

Les mer på www.kunstmuseene.no