OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Flight of The Conchords i Grieghallen 20. mai

Flight of The Conchords er navnet på en duo som består av Bret McKenzie og Jemaine Clement. Sammen har de skapt den morsomste komedien om musikkbransjen siden den legendariske filmen om det britiske tullebandet ”Spinal Tap”. Torsdag 20. mai står de to på scenen i Grieghallen og fremfører sine kult-klassikere.

”Sugar Lumps”, ”Business Time”, ”Hiphopopotamus vs. Rhymenoceros” og ”She’s So Hot Boom”. Dette er (stort sett) intelligent humor dandert på en seng av skamløs fengende popmusikk.

Flight of The Conchords er blitt en ufattelig populær TV-serie verden over etter at amerikanske HBO sendte første sesong av serien i 2007. Bret og Jemaine var da allerede for superstjerner å regne i sitt hjemland New Zealand. Selv beskriver de seg som ”New Zealand’s fourth most popular guitar-based digi-bongo acapella-rap-funk-comedy folk duo…” I Norge er serien vist på Canal Plus og debuterte på NRK3 høsten 2009 og fikk raskt mange fans.

Å forklare Flight of The Conchords med få ord er nesten en umulighet, men vi gjør et forsøk: TV-serien handler om dagliglivet til de to guttene som har forlatt New Zealand for å forsøke lykken som folkmusikere i New York. Dette går mildt sagt dårlig. Med seg på laget har de den udugelige manageren Murray Hewitt som overhodet ikke får gjort noe fornuftig. Bandet har én (ja, du leser riktig: én stk) fan, som er i overkant ivrig på duoens vegne.

Hver episode inneholder ett eller flere musikkinnslag med tilhørende videoer, som uten unntak består av absurde historier med virkelig fengende låter. Dette fremføres med en tilsynelatende oppriktighet som gjør det hele hysterisk morsomt.

Det er tydelig at det appellerer til publikum. På to år ble duoen nominert til ikke mindre enn 10 Emmy Awards, og i 2008 vant de sågar en Grammy for ”Best Comedy Album”.

Hvordan overføres dette live til en scene? Ja, det er det kun de som sikrer seg billetter til forestillingen i Grieghallen torsdag 20 mai som vil kunne gi et godt svar på. Vi er rimelig trygge på at dette blir ett av årets desiderte høydepunkter på en scene i Bergen. Kort ned ventetiden med å kjøpe TV-serien på DVD eller ett av duoens CD’er. Anbefalt er også et søk på You Tube.

Sted: Grieghallen
Dato: Torsdag 20. Mai kl 20.00

Billetter og info: www.bergenlive.no

PS: Billetter til alle byens scener kan kjøpes med Sentrumsgavekortet på billettkontoret til Revy og Teaterservice i Grieghallen