OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

Få valuta for pengene i Bergen sentrum

Om du tenker at en fin interiør- eller klesstil er synonymt med en «dyr stil» er du rett og slett ikke kreativ nok. Bergen by gir oss bruktbutikker, antikvitetshandler og vintage som perler på en snor. Du gjør lurt i å ta dem i bruk for det de er verdt.

Om du tenker at en fin interiør- eller klesstil er synonymt med en «dyr stil» er du rett og slett ikke kreativ nok. Bergen by gir oss bruktbutikker, antikvitetshandler og vintage som perler på en snor. Du gjør lurt i å ta dem i bruk for det de er verdt.

Kilde: Utetrend
Av: Susann Hellesnes

Foto: Susann Hellesnes og Lars Kristian Steen

Ved å handle brukt kan du skape flotte kontraster og originale detaljer i hjemmet eller garderoben. Under kan du lese om diverse bruktbutikker til ulike formål.  Støtt gjenbruk og din lokale bruktsjappe, så kan vi garantere at både du og lommeboken gliser bredt etter endt shopping.

MAGNUSSENS BRUKT OG ANTIKVITETSHANDEL

I 24 år har Leif Magnussen drevet antikvitetshandel. Han eier to av dem og rett over gaten ligger hans andre hjertebarn. Da vi var på besøk holdt han denne stengt for å hjelpe kundene i nummer seks. Her finner du alt fra gamle gitarer, klokker, retrokamera og kunstverk, til rustne bryggeri-skilt, aksjebrev og sedler. Denne butikken inneholder både A, Å og alt i mellom – du må bare være dreven på letingen.

Når det kommer til å finne frem i jungelen av antikvarer stiller Leif seg behjelpelig med både skattejakt, spørsmål om varer og historiene bak dem. Vi sniker oss forsiktig rundt i lokalet, for her er det lett å komme borti ting som ikke skal falle på gulvet.  På veien innover finner vi både bunader, servise, kikkerter og hatter om hverandre. Lokalet går over to etasjer og nede er det store muligheter for å finne skiutstyr, flipboards og LP-plater fra svunne tider.

-Hvis du ønsker nærkontakt er dette stedet. Det er veldig intimt her, sier en dame som prøver å navigere seg frem mellom bilder, bøker og instrumenter.

Vi tar henne på ordet. Det er fort gjort å komme i kontakt med andre som deler interessen for antikviteter i en slik butikk. Atmosfæren er avslappet og hyggelig. Man kan nesten lure på om man befinner seg i en annen by, på en annen breddegrad. God skattejakt i Øvregaten!

Hvor? Øvregaten 6

Hva? Klær, interiør og diverse

SAMLEREN

Et knøttlite lokale, men til tross for det – et stort utvalg! Her finner du brukt vinyl, CD-er, og det som ellers måtte interessere musikkelskeren. I samtlige diskusjonsforum blir denne trukket fram som byens desidert beste når det kommer til å handle brukt vinyl. Som alltid når man handler brukt vil man finne varer i ulike prisklasser og tilstander, men det må man nesten se på som en del av sjarmen. Din neste LP-plate finner du her. Og et lite tips; de henger like fint på veggen, som de ligger i platespilleren.

Hvor? Nygårdsgaten 33

Hva? Musikk

VINTAGE SISTERS

I Nøstegaten driver bestevenninnene Linda Oline Notøy og Ragni Karlsen vintageparadiset «Vintage Sisters». Vareutvalget består hovedsakelig av klær med kulturhistorisk verdi og secondhand. Det er også mulig å bytte dine egne plagg mot noen av deres. I det sjarmerende lokalet kan du finne alt fra skinnjakker, pelskåper og skiklær fra 80-tallet, til brudekjoler fra 1920-tallet. Det er ikke grenser for hva du kan finne i denne butikken om du smører deg med litt gammeldags tålmodighet. Damene i seg selv er for så vidt også en attraksjon, så vi vil tro at de fleste blir værende lenger enn planlagt, bare for å prate med de morsomme butikkeierne.

Hvor? Nøstegaten 82

Hva? Klær og pyntegjenstander

Les saken om Vintage Sisters her.


FRETEX  – BØKER

I Lars Hilles gate finner du en av byens mange Fretexbutikker. Denne har trolig det beste utvalget av alle Fretexbutikkene når det kommer til lesestoff. Bøker kan være smart å kjøpe brukt, da man ofte gjør seg ferdig med en bok for godt. Da kan det føles greit å sende den videre til nestemann, som da kan få like mye ut av den som du gjorde. Inne i butikken er hyllene godt merket med de ulike sjangrene, og både skjønnlitteratur fra inn- og utland og selvhjelpsbøker er representert. I tillegg finner du krim, ordbøker og faglitteratur, for å nevne noe.

Hvor? Lars Hilles gate 14

Hva? Bøker