OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

En gründer-solskinnshistorie: Sprell er blitt 20 år!

Bergen har fått en helt spesiell, ny og spennende barnebutikk i Christian Michelsens gate 5 nå i sommer. Åpningen i Bergen faller sammen med 20års-jubileum for Sprell.

Bergen har fått en helt spesiell, ny og spennende barnebutikk i Christian Michelsens gate 5 nå i sommer. Åpningen i Bergen faller sammen med 20års-jubileum for Sprell.

-Vi har lett veldig lenge etter et lokale i Bergen sentrum, og det er på mange måter huseier Otto Grønner som skal ha æren for at det til slutt kom en Sprell-butikk til byen. Han er både bypatriot og huseier, og han ville veldig gjerne gi nettopp Sprell muligheten til å etablere seg, sier innehaver Hege Arnesen.

Historien om Sprell er en klassisk gründerhistore med lykkelig utgang: Da Hege Arnesen selv fikk barn, og oppdaget hvor vanskelig det var å få tak i fine leker til sin datter, startet hun like godt sin egen leketøysbutikk. Ut av den lille butikken, i en bakgate på Majorstua, er det i dag blitt 8 butikker i Oslo, Bergen og Stavanger, og nettbutikken Sprell.no som alle kan nå i hele landet.

«Det var veldig spennende å starte for seg selv, og det viste seg raskt at det ikke var bare jeg som var opptatt av kvalitet, naturmaterialer og leker med pedagogisk innhold»

Hege forteller at den lille butikken på 19kvm allerede det første året var besøkt av både kjendiser og prinsesser, og at markedsføringen siden den gangen stort sett har bestått av anbefalinger fra fornøyde kunder.

Hege er fortsatt eneeier og daglig leder av kjeden, som i fjor omsatte for 72 millioner kr., og utvidet både på Sandvika Storsenter, og på Lagunen Storsenter i Bergen. I år har Bergen dessuten fått enda en Sprell-butikk i Sentrum like ved Torgallmenningen, og byer som Trondheim og Kristiansand står for tur.

«Det er gøy å vokse, men vi vokser ikke for enhver pris. Min viktigste jobb i dag, er å passe på våre kjerneverdier. Vi skal skille oss fra de vanlige barnebutikkene, både i vårt utvalg og i vår kompetanse og service.  Vi selger for eksempel fortsatt ikke Barbie, fordi vi er opptatt av hvilket selvbilde barnet utvikler gjennom leker som er kjøpt hos oss» sier Hege

På spørsmålet om hvilke leker som er de aller fineste, så kommer svaret raskt:

«De aller fineste lekene vi selger, er de som engasjerer de voksne sammen med barna i leken. Slike leker skaper fine minner, både for barna og for de voksne. Et eksempel er klinkekulebanen fra HABA. Når vi har familiefest hjemme, så ender nesten hele familien opp på stuegulvet. Der bygger onkler og tanter, barn og barnebarn, kompliserte klinkekulebaner sammen. Det er en leke som engasjerer liten og stor, og slikt skaper gode familieminner»

Sprell har allerede feiret jubileet med de ansatte, og i de neste 20 dagene er det kundenes sin tur: Karameller, ballonger og mange smågaver ligger klare i alle butikkene. Det blir også aktiviteter for alle barna som kommer innom. Aktivitetene annonseres på Sprell sin Facebook og Instagramside løpende de neste 20 dagene i september. Og har du vært så heldig å få et byGAVEKORT kan dette også benyttes hos Sprell i Chr. Michelsensgate 5.

Sprell