OBS! Artikkelen er mer enn ett år gammel

Artikler

En delikat historie

Lie Nielsen feirer 100 år i sentrum med åpning av ny butikk i Vestre Torggate 6.

For 100 år siden

Den 27. juli 1908 var en spesiell dag for styrmannen Nils Lie-Nielsen fra Grøm ved Grimstad. Da kjøpte han Aktieselskabet Sandviksveiens Handelsforenings eiendom i Nye Sandviksvei.

ANNE SOFIE OG BROREN VICTOR VED INNGANSD�REN I NYE SANDVIKSVEI 48

Den 5. oktober 1908 åpnet Nils Lie-Nielsen bakeriet på gateplan. Han dro daglig ned til kaiene langs Vågen og kjente personlig en rekke av skipperne og stuertene på skipene som lå der. Hans kremmeregenskaper førte oftest til at en prat om vær og vind, endte i en bestilling på skipsbrød, kringler og kavring. Hans kone, Martha Lie-Nielsen, sto bak den daglige driften fra første dag.

NILS LIE-NIELSEN LEVERTE BAKERVARER TIL EN REKKE SKIP SOM ANL�P BERGEN

Stor konkurranse

Bare i en radius på 500 meter lå det i 1908 åtte bakerier. Og ikke mindre enn 40 store og små kolonialforretninger. I den sammenheng kan man tenke seg at Lie Nielsens 100 års jubileum er ganske formidabelt.

I BUTIKKEN VED NYE SANDVIKSVEI, KLARA INDREVIK N�RMEST

2. generasjon

Både Tellef og Olaf ble bakere. Farens konsept som Bergens ledende kringle- og kavringsprodusent ble utbedret. Han introduserte reklame og salgsfremmende tiltak som et ledd i strategien. Alt i var moderne utforming med fokus på design. Fikk ønsket oppmerksomhet med slagord som ”Lett kost i sommervarmen”, ”La kavring bli dagligkost”, ”Spis kavring hele året” og ”Til spekematen”.

LIE NIELSEN VAR TIDLIG UTE MED MARKEDSF�RINGEn rekke av Bergens fineste kolonial- og fetevareforretninger førte Lie Nielsens produkter. Ukentlig ble det sendt store kvanta med kavring og kringler til landhandlerier på Vestlandet. Lie Nielsen var også representert på verdensutstillingen i New York i 1939.

BERGENS KAVRING, PLAKAT, F�ES HER I FORRETNINGEN

3. generasjon

I dag er det tredje generasjon Lie Nielsen som tilbyr de bergenske ganer hva de behager. Bernt Lie-Nielsen tok offisielt over driften 1. januar 1981, men hadde da i praksis allerede drevet i fem-seks år.

I dag fremstår Lie Nielsen som en eksklusiv og tradisjonsrik tilbyder av en rekke delikatesser i sine seks utsalg.  I tråd med utviklingen tilbyr man et bredt sortiment; bl.a. tapas og selskapsmat, konfekt og marsipan, all verdens brødmat og sist men ikke minst de sagnomsuste kakene.

Lie Nielsen har fulgt svingninger og en stadig utvikling gjennom hundre innholdsrike år, og har til en hver tid utviklet produkter i tråd med markedets ønsker. Fundamentet er håndverksmessig fagkunnskap og dyktige medarbeidere. Lie Nielsens gode rykte er bygd på delikat kvalitet fra grunnen – du kjenner det på smaken.

BERNT LIE-NIELSEN UTENFOR DEN NYEBUTIKKEN I VESTRE TORGGATE 6

Ny butikk i sentrum

Lie Nielsen har nå åpnet ny butikk i Vestre Torggate 6. Man syns det var en fin anledning å ønske velkommen et nytt ”barn” i Lie Nielsen-familien når de feirer 100 år. Man ønsker at kundene skal føle en fin atmosfære i det relativt lille lokalet, ved hjelp av innbydende produkter, interiør og service.  Lie Nielsen ønsker alle gamle og nye kunder hjertelig velkommen til den nye butikken i Vestre Torggate.

KAFFE- OG KAKE I VESTRE TORGGATE 6

Deler av tekst og bilder er hentet fra Lie Nielsens jubileumsbok: ”Du kjenner det på smaken” av Jo Gjærstad.